Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

A na co řidičák?

... a další zprávy z Jesenicka 

A na co řidičák?
Tak asi takového hesla se držel 18letý mladík z Javorníku. V noci na 2. července vyjel s vypůjčeným vozidlem tovární značky Ford Sierra na projížďku. V Javorníku mu do cesty vjel jiný automobil, a proto strhl řízení doprava. Musel vyjet až na travnatou plochu, kde dostal smyk, a narazil do betonového telefonního sloupu.  Dopravní policisté na místě při kontrole dokladů zjistili, že mladík vlastně vůbec řidičský průkaz nevlastní. Předběžná škoda na vozidle byla odhadnuta na 2.000 Kč. 

Ukradl invalidní vozík
Invalidní vozík, který byl určen k opravě, ukradl ve středu 1. července z areálu domova důchodců na Javornicku dosud neznámý pachatel.  Vozík byl přistaven u kotelny domova na volně přístupném prostranství. Poškozená firma vyčíslila škodu předběžně na 10.000 Kč. 

Nepozorný řidič
Sedmapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti doplatil na svoji nepozornost a stal se v sobotu 4. července v České Vsi účastníkem dopravní nehody. Okolo 9 hodiny ráno jel se svým automobilem Mercedes Benz od Jeseníku na Písečnou. Při projíždění zatáčkou nepřizpůsobil rychlost vozu a vyjel mimo komunikaci na štěrkovou odstavnou plochu. Když se vzpamatoval a chtěl se vrátit zpět na silnici, dostal smyk a najel na svodidla. Automobil se zastavil až po ujetí dalších 30 metrů. Požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Předběžná škoda na vozidle byla vyčíslena na 650.000 Kč a svodidlech 30.000 Kč.

vytisknout  e-mailem