Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivita pod vlivem alkoholu

ÚO Bruntál - přehlédla ostrůvek a vjela do protisměru 

Pod vlivem alkoholu jsou někteří lidé agresivní
Teplé počasí a popíjení nápojů jde ruku v ruce. To vše svádí k posezení v restauračních zařízeních a na různých zahrádkách. Některé osoby právě pod vlivem vypitého alkoholu začnou řešit radikálněji své problémy či spory, ať již v rodině a nebo mezi sousedy. Z toho pak vznikají různé konfliktní situace, ke kterým jsou přivoláni policisté. V průběhu včerejšího teplého dne jsme řešili ve Vrbně, Rýžovišti, Bruntále, Hlince, Stříbrných Horách a Holčovicích celkem sedm takových případů.      
            V podvečerních hodinách dne 25.8.2011 v Bruntále na ulici Vrchlického zasahovali místní policisté proti agresivnímu 35letému muži. Ten pod vlivem alkoholu vulgárně napadal 56letého souseda a jeho matku. Při šetření policisté zjistili, že podezřelý muž nejprve rozbil dřevěným špalkem okno a světlo na vozidle Ford, které měl zapůjčené od poškozeného. Pak znovu přišel na zahradu u domu, kde začal opět slovně napadat poškozené a vyhrožovat, že jim poškodí i druhé vozidlo. Svého protiprávního jednání nezanechal ani na výzvu policistů a tak byl zajištěn. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 3,12 promile alkoholu. K vystřízlivění byl převezen na záchytnou stanici do Opavy. Způsobená škoda činí 4 tisíce Kč. Muž je podezřelý z přestupků proti majetku a občanskému soužití.
 
Přehlédla ostrůvek a vjela do protisměru
Ve 20,45 hodin ve čtvrtek 25.8.2011 v Krnově na ulici Opavské jela 62letá žena s vozidlem Felicia. Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou nezvládla řízení, přehlédla středový ostrůvek a proti přikázanému směru vpravo najela do levé jízdní poloviny. V protisměru právě projížděla 63letá řidička s vozidlem Fabia. Došlo k bočnímu střetu vozidel. Při nehodě se lehce zranila řidička felicie. Dechová zkouška u obou žen byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 55 tisíc Kč.
                                                                      
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

26.8.2011

vytisknout  e-mailem