Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivní lidé pod vlivem alkoholu

Bruntál 

Agresivní lidé pod vlivem alkoholu
Teplé počasí a volné dny, ať již prázdninové či dovolenkové, lákají samozřejmě k popíjení různých nápojů a to i alkoholických. Někteří lidé jsou ale bohužel pod vlivem alkoholu agresivní. Policisté v průběhu včerejšího dne museli zasahovat hned u dvou osob, které byly v podnapilém stavu agresivní.
            - v Krnově v podvečerních hodinách dne 13.7.2010 slovně a fyzicky napadal 21letý mladý muž pracovníka bezpečnostní služby v obchodním domě na ulici Revoluční. Přivolaní policisté agresivního muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,29 promile a byl následně převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění.
            - v Rýmařově na náměstí policisté zadrželi včera 13.7.2010 v dopoledních hodinách několik měsíců celostátně hledaného 36letého muže, který se vyhýbal nástupu do výkonu trestu. V době zadržení byl v silně podnapilém stavu, kdy při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 3,10 promile. K vystřízlivění byl převezen na záchytnou stanici do Opavy. Dnešního dne mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a eskortovali ho k  nastoupení trestu do věznice.
 
Čelní střet nákladních vozidel
Čelní střet nákladních vozidel si naštěstí nevyžádal žádné zranění, ale škoda se vyšplhala až na 320 tisíc Kč.
V 11,30 hodin v úterý 13.7.2010 mezi obcemi Široká Niva a Krasov jel 44letý řidič s nákladním vozidlem Tatra a v klesání při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Na mokrém povrchu při brzdění přejel do levé jízdní poloviny. Zde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Mercedes, který řídil 34letý muž. Při nehodě nedošlo ke zranění. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda vznikla na tatře 20 tisíc a na mercedesu 300 tisíc Kč.  
 
Policisté kontrolovali podávání alkoholu mládeži
V odpoledních hodinách dne 13.7.2010 proběhla v Krnově preventivně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na pátrání po hledaných osobách a na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů mládeži a hraní na výherních automatech. Policisté spolu s městským strážníkem zkontrolovali kolem dvou desítek restaurací a heren a nezjistili žádné protiprávní jednání. V těchto akcích budeme pokračovat i v následujícím období.
 
                                                                      
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem