Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivní řidič

Ostrava - útok na strážníka a agresor na silnici. 

Dřevěnou tyčí útočil na strážníka

Krátce po poledni dne 16. 6. 2011 došlo v Šenově k protiprávnímu jednání sedmačtyřicetieltého muže.

Ten je podezřelý ze spáchání přečinů výtržnictví, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Vše začalo na ulici Frýdecké, kde alkoholem posilněný podezřelý vytrhl hliníkovou lištu z reklamní tabule. Tou následně poškodil jinou reklamní tabuli a dopravní značku „STOP“ na ulici Venkovské. V tuto chvíli však zasáhl strážník obecní policie, kterým byl dle zákona vyzván, aby se svým chováním přestal. Dočkal se však pouze slovních útoků a také vyhružek zabitím. Záhy však přitvrdil. Hliníkovou tyčí, jež měl pořád v ruce, se ohnal po strážníkovi. Ovšem zavrávoral a upadl na oplocení jednoho z rodinných domů. Důsledkem bylo rozlomení dvou dřevěných latí. Agresor se však nehodlal zastavit. Hliníkovou tyč vyměnil za dřevěnou lať a opět pokračoval v nadávkách a výhružkách. Latí se ohnal po strážníkovi, ale minul. Poté ji odhodil a strážníka odstrčil rukou. Následnou ránu pěstí muž zákona vykryl a jednoduše muže svedl na zem, kde mu nasadil pouta a zadržel jej. Poté se již na místo dostavili přivolaní policisté, kteří si útočníka převzali.
Agresor putoval na „záchytku“ k vystřízlivění a poté zpět k dalším úkonům. Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro výše uvedené trestné činy.
Podezřelý také způsobil škodu ve výši 2 500 korun poškozením reklamních tabulí a 100 korun na zlomených latích. Škoda na zdraví nevznikla naštěstí nikomu.
Až pětiletý trest odnětí svobody stanoví za tyto trestné činy trestní zákon.

Agresor na silnici

Agresivní řidič se včera dvacet minut po druhé hodině odpoledne pohyboval ve Výškovicích.

Pětapadesátiletý muž z Ostravy Poruby řídil vozidlo zn. Škoda Pickup po ulici Proskovické ve směru z Výškovic do Staré Bělé. Během jízdy střílel do vzduchu skrz otevřené okno střelnou zbraní. Najížděl také zezadu na vozidlo, které řídil třiačtyřicetiletý muž. To se snažil předjet zleva, ale i zprava. Po odbočení na ulici Charvátskou agresor vozidlo předjel, zablokoval a tím donutil zastavit. Poté z vozidla vystoupil a s namířenou zbraní přistoupil k vozidlu poškozeného. Ten nebyl ve vozidle sám. Vezl i svou ženu a desetiletého syna. Agresor na muže mířil a opakovaně vykřikoval: „o co ti jde“!!! Pak nasedl zpět do svého vozu a odjížděl zpět ve směru na Výškovice a Zábřeh. Šokovaný řidič však neváhal a vydal se za útočníkem, přičemž telefonicky navigoval policejní hlídku. Policisté řidiče zastavili a zadrželi na křižovatce ulic Horní a Plzeňská.
Policisté na místě zadrženému odebrali plynovou pistoli a eskortovali na obvodní oddělení.
Zde proti němu byly zahájeny úkony trestního řízení. Zbraň byla odeslána k provedení expertizy. Všechny okolnosti jsou předmětem intenzivního vyšetřování.
Agresivnímu řidiči hrozí za trestné činy výtržnictví a nebezpečné vyhrožování trest v podobě až tří let odnětí svobody.
Trestní řízení je vedeno na svobodě.
 

vytisknout  e-mailem