Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Alkohol za volantem

Během jednoho týdne odchytili policisté na Jesenicku hned 11 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog. 

Statistika zadržených řidičů jedoucích pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné či psychotropní látky je za poslední týden velmi nelichotivá. Policisté na jesenických silnicích zadrželi celkem 11 řidičů ve stavu, ve kterém by jistě za volant usedat neměli, protože tím neohrožují pouze sebe, ale hlavně všechny ostatní. A je pravdou, že je můžete potkat v kterémkoliv koutě okresu. Policisté na ně narazili v Mikulovicích, Lipové-lázních, Vápenné, České Vsi, dvakrát v Kobylé nad Vidnavkou a dokonce pětkrát v Jeseníku.
Z celkového počtu byli 3 pánové pod vlivem omamných či psychotropních látek. Lékařské vyšetření prokázalo přítomnost jak THC – marihuany, ale také amfetaminu – pervitinu. V pěti případech policisté zadrželi řidičský průkaz a dvěma řidičům bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože naměřená hladina se přehoupla přes jedno promile alkoholu.
A rekordman? Ten si nevyslechl podezření pouze ze spáchání jednoho trestného činu, ale hned ze tří. 21letý mladík z Jeseníku si ve Vápenné v neděli 29. března po půlnoci půjčil auto zn. Škoda 120L, i když nikdy řidičský průkaz nevlastnil a byl již za stejný prohřešek potrestán soudem v Jindřichově Hradci. Na cestu se také jak se patří posilnil. Při kontrole v Lipové-lázních na displeji přístroje Dräger vyskočila hodnota 2 promile alkoholu.

vytisknout  e-mailem