Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Až se zima zeptá: "Máte přezuto?"

Již sedm let, dvakrát ročně provádějí novojičínští policisté společne s odborníky a zároveň zástupci největšího výrobce pneumatik ContiTradeServices s.r.o. kontroly zaměřené na technický stav vozidel před zimou. Středem zájmu je pak zimní obutí na vozidlech.  

Tradiční kontroly se prováděly v minulých dnech na silnici I/47 ve Fulneku. Během celého dopoledne policisté zastavili přibližně sedmdesát vozidel ve směru Ostrava Olomouc. Mezi vozidly byla jak osobní vozidla, tak vozidla nákladní, ale i kamiony. Vzhledem k tomu, že se jednalo o preventivně zaměřenou akci, byli policisté velmi benevolentní.

Cílem akce bylo zejména upozornit řidiče na fakt, že zimní pneumatiky mají rozdílné jízdní vlastnosti než pneumatiky letní.
Na území Novojičínska v současné době nejsou nainstalovány značky upravující používání povinné zimní výbavy, avšak na skutečnost, že z hlediska bezpečné jízdy jsou zimní pneumatiky takřka nezbytností, většina řidičů souhlasně přikyvovala. (rozdíly mezi zimní a letní pneumatikou v zimě)

Přibižně polovina řidičů měla již výměnu zimních pneumatik za sebou, další výměna čekala. Našlo se opravdu málo řidičů, kteří měli v úmyslu zimní silnice sjíždět na letních pneumatikách. Při prvních kontrolách v roce 2003 se situace nedala ani v nejmenším srovnat.

Další kontroly společně se zástupci největšího tuzemského výrobce pneumatik plánujeme opět na jaro.

Napsali o naší akci.

vytisknout  e-mailem