Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěla s partou kempovat přes noc

Bruntál - chtěl se utopit v lomu a další zprávy 

Chtěl spáchat sebevraždu

Dne 30.6.2010 po jedné hodině ranní na linku 158 volal muž a vyhrožoval sebevraždou. Do telefonu uvedl, že se nachází v lesním porostu mezi Vrbnem pod Pradědem a Heřmanovicemi. Policisté z operačního střediska s mužem komunikovali po telefonu přes půl hodiny, snažili se s ním udržet kontakt  a dozvědět se co nejvíce informací. Mezitím policisté z Vrbna okamžitě začali pátrat  v uvedené lokalitě, prověřovali i restaurační zařízení  a dle místní znalosti zjistili, že se jedná o muže ve věku kolem 50 let. Při opětovné prověrce v bydlišti policisté muže nalezli. Uvedl, že se chce utopit v zatopeném lomu. Vzhledem k jeho psychickému stavu byl  zajištěn a po dechové zkoušce, která vykázala 2,31 promile alkoholu, převezen do PASZ Opava.

 

Našel kartu u kontejneru a pokusil se o výběr

Podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pokusu krádeže bylo v těchto dnech sděleno 34letému muži. Toho se měl dopustit tím, že dne 16.5.2010 v Krnově na Hlavním náměstí  nalezl u kontejneru  na odpadky  platební kartu, kterou majiteli odcizil neznámý pachatel v předchozích dnech na diskotéce v Krnově a pokusil se na ni vybrat v blízkém bankomatu 5 tisíc Kč. Po zadání smyšleného PIN kódu bankomat kartu pohltil. Svého protiprávního jednání se podezřelý dopustil i přes skutečnost, že již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen. 

 

Z bufetu vzal nejen zařízení, ale také potraviny

V době od 23. do 30.6.2010 ve Staré Vsi dosud neznámý pachatel násilně vnikl do bufetu. Odcizil ledničku, televizor, prádelní koše, nerezové nože, stropní svítidla a také různé koření a cukrovinky. Způsobená škoda činí přes 16 tisíc Kč.

 

Kempovat s partou chtěla až do rána

Policisté pátrali od večerních hodin  dne 30.6.2010 do jedné hodiny ranní prvního prázdninového dne po 14leté dívce. Její pohřešování nahlásila babička, která sdělila, že vnučka nepřišla dle dohodnuté hodiny z procházky,  nepodala o sobě zprávu  a mobil má vypnutý. Po dívce pátrali jak policisté z obvodního oddělení, tak psovod a i městští strážníci. Dívku našli policisté v lese směrem na Václavov, kde kempovala s partou kamarádu. Uvedla, že zde chtěla zůstat až do rána. Pohřešovaná pak byla předána babičce. 

 

                                                                                 

komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem