Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dal příležitost zloději

Bruntál- zanechal tašku s penězi viditelně odloženou ve vozidlle a další  

Narazil do svodidel
Řidič jedoucí s nákladním vozidlem Mercedes-Benz mezi obcemi Pustá Rudná a Vrbno pod Pradědem v úterý 10.1.2012 krátce po čtvrté hodině ranní pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze komunikace. Na sněhem pokrytém a namrzlém povrchu dostal při průjezdu levotočivou zatáčkou smyk. Následně vyjel za pravý okraj silnice, kde narazil do svodidel, která vyvrátil. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na nákladním vozidle ve výši okolo 10 tisíc Kč a na ocelových svodidlech ve výši okolo 5 tisíc Kč. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.
 
Zaměřil se na zpětné zrcátko
Neznámý pachatel se dne 23.12.2011 v nočních hodinách pravděpodobně bavil tím, že v Bruntále na parkovišti ulice Jaselská před panelovým domem poškodil na vozidle Ford levé zpětné zrcátko, ve kterém bylo nainstalované směrové a nástupní světlo. Případ byl prvotně šetřen jako přestupek proti majetku. Na základě vyčíslení škody poškozením ve výši 6 500 Kč byla věc dne 10.1.2012 překvalifikována na přečin poškození cizí věci. 
 
Přišel o odloženou tašku
Dne 10.1.2012 za obcí Václavov u Bruntálu dosud neznámý pachatel využil příležitosti a v dopoledním čase během půl hodiny u zaparkovaného vozidla Subaru rozbil boční okno spolujezdce. Vzniklým otvorem prostrčil ruku do vozidla a ze sedačky odcizil pánskou koženou tašku, ve které byla uložena finanční hotovost jak v české, tak cizí měně a to ve výši okolo 18 tisíc Kč a osobní doklady. Poškozením okna vozidla vznikla předběžná škoda ve výši okolo 5 tisíc Kč.
 
Nafta se vždy hodí
V Bruntále na ulici Chelčického v době od 6.1.2012 do 10.1.2012 vnikl neznámý pachatel, pravděpodobně po přelezení oplocení, do areálu firmy. Bez viditelného poškození uzamčeného víka palivové nádrže odčerpal z odstaveného nákladního vozidla AVIA přibližně okolo 90 litrů motorové nafty. Firmě jednáním pachatele vznikla škoda ve výši přesahující 2 tisíce Kč.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 10.1. 2012

vytisknout  e-mailem