Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Domácí násilí

Žena zažívala psychický a fyzický teror. 

 

Z trestných činů týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu je podezřelý (56) muž z Příbora. V období od měsíce srpna minulého roku opakovaně slovně a poté i fyzicky napadal svou družku, žijící s ním ve společném obydlí. Častnost útoků i jejich intenzita stoupala. Poslední případ se stal koncem února letošního roku, kdy jí měl po úderech pěstí, otevřenou dlaní a nezjištěným nástrojem, způsobit zhmožděniny a podlitiny po celém těle. Muž také do družky kopal. Po útocích kopanci jí způsobil podlitiny na vnějších stranách stehen. Po posledním útoku agresora utrpěla také zranění levého ucha s dosud neustanovenou dobou léčení, kdy v důsledku těchto zranění vyhledala lékařské ošetření. Rány byly bolestivé a směřovaly na celé její tělo, nicméně žena ze strachu nikdy nevyhledala lékařské ošetření a věc nenahlásila na policii. Vzhledem k tomu, že se násilníkova agresivita po požití alkoholu stupňovala, žena se po posledním útoku, rozhodla celou věc řešit. Vyhledala lékařské ošetření, týrání nahlásila na policii a ta začala jednat. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.


Stalo se...


V Kopřivnici hořely kontejnery

V pondělí 2. února ve večerních hodinách došlo na ulici kpt. Nálepky v Kopřivnici k požáru   plastových kontejnerů. Podle zjištěných skutečností je pravděpodobné, že požár byl zapálen úmyslně. Neznámý pachatel úmyslně zapálil dva plastové kontejnery určené na sběr papíru. Následně se od jednoho z kontejnerů požár rozšířil na vedlejší plastový kontejner určený na sběr plastu. Společností požárem vznikla škoda za deset tisíc korun. Požár lokalizovali hasiči z Tatry Kopřivnice. Ke zranění osob a poškození dalšího majetku nedošlo.

Vloupání do veřejného telefonního automatu

Skoro desetitisícovou škodu způsobil neznámý pachatel, který se vloupal v úterý 3. března ve večerních hodinách do veřejného telefonního automatu. Telefonní budku si vyhlédl v Odrách na ulici Slunečné. V tomto případě provedl vloupání do mincovníku telefonního automatu, kde odcizil finanční hotovost. Celkem se jednalo o částku kolem tři sta korun. Poškozením boxu automatu a odcizením plastové pokladničky způsobil škodu přes devět tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření z trestných činů krádeže vloupáním a pro poškozování cizí věci.

Zjištěný pachatel vandalství

Policisté zjistili pachatele, který poškodil toaletu na diskotéce Meinl dance.

Necelé dva dny po ohlášení se novojičínským policistům podařilo zjistit pachatele trestného činu poškozování cizí věci. Tehdy neznámý vandal se v noci ze soboty na neděli (1.3.) vyřádil na pánských toaletách diskotéky Meinl dance v Novém Jičíně. Vandal na toaletě rozbil pět pisoáru a záchodovou mísu. Nakonec na přístupové chodbě k toaletě poškodil požární hydrant. Celková škoda byla majitelem předběžně vyčíslena na částku deset tisíc korun. Policisté z trestného činu poškozování cizí věci prošetřují dvacetiletého mladíka z Pustějova. Ten se policistům k činu také doznal.

vytisknout  e-mailem