Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopadený recidivista

Ostrava - dobrá práce porubských kriminalistů... 

Porubský zloděj obviněn
 
 Osmadvacetiletý muž z Ostravy Vítkovic byl v těchto dnech kriminalisty obviněn ze dvou trestných činů – krádeže a poškození cizí věci.
 
Mladý muž se dopustil sedmi skutků, přičemž ten první spáchal již v únoru letošního roku. Koncem měsíce se vloupal do prodejny potravin v Porubě. Odcizil z ní čokolády a kávu v hodnotě převyšující 14 tisíc korun. Poté se na tři měsíce odmlčel. Začátkem června vnikl do sklepa jednoho z domů na ulici V. Makovského v Porubě. Z kočárkárny odcizil dvě horská kola v hodnotě 20 tisíc korun.
 
Po této krádeži svou protiprávní činnost zintenzivnil. Zbývajících pět skutků spáchal během jednoho měsíce. Postupně se vloupal do skladu supermarketu, do místností určených pro úschovu kol v panelových domech, sklepa i do osobního vozidla. Všechny skutky spáchal v Porubě. Ten poslední 4. 7. 2013, kdy prostorem určeným pro průchod potrubí vnikl do sklepních prostor domu na ulici Slavíkova. Z kolárny se pokusil odcizit jízdní kola. To se mu však nezdařilo.
 
Porubští kriminalisté v tomto případě opět udělali kus dobré práce. Pachatele dopadli a obvinili na základě a svých znalostí, ať už osobních, tak i místních a správně vedeným výslechem.
 
Pachatel způsobil celkovou škodu ve výši bezmála 80 tisíc korun. Mladému muži, který si již v minulosti za krádeže odpykal trest odnětí svobody, hrozí v tomto případě trest až pětiletý.

vytisknout  e-mailem