Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní akce s vrtulníkem

Policejní vrtulník v akci na silnicích Novojičínska. 

V pátek 6. ledna 2012 dopoledne ovládl  vzdušný prostor policejní vrtulník, který dopravním hlídkám s policejními vozy pomáhal v odhalování dopravních přestupků na silnicích Novojičínska. Policejní  vrtulník, který z ptačí perspektivy sledoval dopravní nekázeň řidičů, dohlížel například na zákaz předjíždění, přejíždění plné čáry, rychlost, a to především na frekventované silnici I/48.
 
Desítce dopravních policistů, kteří se zaměřili  především na dodržování stanovené rychlosti, na jízdu v jízdních pruzích a v neposlední řadě na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech, uvízlo v sítích téměř třicet řidičů, kteří se dopustili  přestupku.
Policisté během čtyř hodin zkontrolovali na téměř sto  třicet  vozidel a zjistili 27 dopravních přestupků. Ve většině  případů řidiči překročili stanovenou rychlost. Několik dalších řidičů, přejíždělo plnou čáru a ohrožovalo  tak  ostatní účastníky silničního provozu.
 
Šestnáct řidičů zaplatilo blokovou pokutu na místě nebo obdrželo složenku a jedenáct řidičů  bylo oznámeno správnímu orgánu k projednání. Pozitivní informace z této dopravně bezpečnostní akce byla, že ani  jeden  řidič nebyl pod vlivem alkoholu.
 
Novojičínští dopravní  policisté se i v letošním roce zaměří na snížení počtu  dopravních nehod a zmírnění jejich následků, a to každodenním prováděním dohledu týkající se právě dodržování  obecně  platných ustanovení zákona číslo 361/2000 Sb. o provozu na  pozemních  komunikacích.
       
 
  
 Foto z akce zde:     Foto1        Foto2        Foto3


Tiskový servis ze dne 6. ledna  2012.
 

nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí

 

vytisknout  e-mailem