Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní akce

MSk - kontrola vozidel při přepravě nebezpčných věcí podle dohody ADR 

   Včera, 11. března, v součinnosti s Generálním ředitelstvím cel proběhla akce, zaměřená zejména na dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebezpečných věcí podle dohody ADR a zákona č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě. Pozornost však věnovali i technickému stavu vozidla.
 
     Akce proběhla v dopoledních i odpoledních hodinách. Stanoviště hlídky bylo na parkovišti u čerpací stanice Slovnaft, před odbočkou na Sedlnice. Zde byla přistavena mobilní jednotka Centra služeb pro silniční dopravu, která provádí vážení na mobilních vahách, kontroluje dobu řízení a přestávky, technický stav vozidla a podobně.
 
     Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Moravkoslezského kraje, ve spolupráci s kolegy Územního odboru z Nového Jičína zkontrolovali celkem 40 nákladních a 34 užitkových vozidel. Mezi kontrolovanými byly také vozidla z Polska nebo Slovenska. U jednoho nákladního vozidla, spadajícího do kategorie přepravy nebezpečných věcí, byla zjištěna drobná závada a sice vozidlo nebylo dostatečně řádně označeno. Jeden kamion překročil rychlost. Policisté udělili 8 pokut za závadu v technickém stavu, jeden přestupek oznámili správnímu orgánu k projednání.
 
 
 
                                                                                                                          
por. Bc. Darina Majková
komisař
12. března 2010          

vytisknout  e-mailem