Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dvě dopravní nehody se zraněním

a jiné zprávy - "Poradil si i bez nářadí", "Bez cigaret ani ránu"  

Dvě dopravní nehody se zraněním
V úterý 7. července došlo na Jesenicku ke dvěma nešťastným dopravním nehodám.
Okolo půl třetí odpoledne byli policisté přivoláni do Bernartic k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů. Jeden, a to vůz Tatra, byl zaparkovaný na pravé straně vozovky. Jeho 31letý řidič manipuloval s jeho otočnou plošinou jeřábu a prováděl úklidové práce. Devětadvacetiletý řidič nákladního automobilu Iveco chtěl projet kolem, ale nebyl dostatečně opatrný. V momentě, když projížděl, se plošina jeřábu vytočila do silnice a Iveco do ní narazilo přední částí. Sedmačtyřicetiletý muž, který seděl na místě spolujezdce, utrpěl těžké zranění a musel být ihned převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Požití alkoholu u obou řidičů bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou.


 

 

 

 

 

 

 

K dalšímu zranění u dopravní nehody došlo odpoledne v České Vsi. Nezletilý chlapec chtěl vyjet na svém kole z vedlejší silnice na hlavní. Z levé strany přehlédl přijíždějící vozidlo tov. zn. Škoda Pick-up. Chlapec i 24letý řidič se v poslední chvíli snažili střetu zabránit prudkým brzděním a vybočením ze směru své jízdy, avšak to se jim již nepodařilo. Mladý cyklista po nárazu spadl na chodník a utrpěl lehké zranění.

 

 

 

Poradil si i bez nářadí
Krádež vysavače, ke které došlo v průběhu svátečního pondělí a noci na 7. července, vyšetřují javorničtí policisté. Celou událost oznámil na Policii ČR 38letý muž hned následující ráno po příchodu do práce. Neznámý pachatel zřejmě pomocí vozidla poškodil zámek plechové skříně, ze které odcizil vysavač zn. Eta s plastovou hadicí v hodnotě 4.500 Kč. Škoda poškozením skříně a jejich úchytů se odhaduje na téměř 7.000 Kč.  

 

Bez cigaret ani ránu
O 171 kusů krabiček cigaret různých značek se obohatil dosud neznámý pachatel v České Vsi. Aby se dostal ke svému lupu, musel nejprve v noci na 8. července rozbít okno prodejny. Pak už byla cesta volná. K cigaretám přibral ještě tabák, žvýkačky, zapalovače a mince v hodnotě 1.000 Kč. Předběžná škoda je vyčíslena na 14.000 Kč.

vytisknout  e-mailem