Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Havárie cistérny

Taktické cvičení složek IZS. 

V pondělí 27. dubna 2009 v době od 09.00 do 11.50 hodin proběhlo v katastru obce Sedlnice taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu, záchranných a likvidačních pracích. Cvičení proběhlo v souvislosti s oznámením havárie cisterny v areálu Čepra, a.s., sklad Sedlnice čp. 503, ze které měl unikat benzín.
Dne 27. dubna 2009 v 09.10 hodin bylo učiněno vyrozumění složek IZS o havárii, kdy policejní hlídky provedly uzávěru prostoru příjezdových komunikací k místu havárie. Hasičské záchranné sbory provedly odstraňování následků havárie a dekontaminaci. Posádka Rychlé záchranné služby poskytla a ošetřila zraněného zaměstnance Čepra a následně i jednoho z hasičů. Bylo provedeno vyrozumění zástupců přilehlých obcí a vyrozumění obyvatelstva. Výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Nový Jičín provedla ohledání místa činu.
Cvičení se zúčastnilo celkem pět hlídek z obvodních oddělení Příbor, Studénka a Dopravního inspektorátu Nový Jičín a policisté SKPV Nový Jičín. Dále zasahovalo pět jednotek profesionálních hasičů Nový Jičín a Bílovec a jednotky dobrovolných hasičů Příbor, Studénka, Štramberk, Kopřivnice, Sedlnice, Petřvald, Libhošť a Závišice. Taktického cvičení se účastnila posádka Rychlé záchranné služby Nový Jičín, pracovníci České inspekce životního prostředí Ostrava, povodí Odry s.p. Ostrava a odbory životního prostředí městských úřadů Kopřivnice a Nový Jičín. Při taktickém cvičení byli přítomní i zástupci médii. V 11.50 hodin bylo cvičení ukončeno a vyhodnoceno jako úspěšné.

vytisknout  e-mailem