Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. června 2015

Opava - Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Nových Sedlicích s úmrtím spolujezdkyně 

 

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Nových Sedlicích s úmrtím spolujezdkyně

Policisté a kriminalisté územního odboru Policie České republiky v Opavě nyní zasahují společně s dalšími složkami Integrovaného záchranného systému u tragické dopravní nehody v obci Nové Sedlice na Opavsku.

Podle doposud zjištěných informací přibližně deset minut před patnáctou hodinou odpolední dnešního dne řídil 76letý muž své osobní motorové vozidlo tovární značky VW Polo ve směru jízdy z Ostravy na Opavu, kdy na světelné křižovatce v obci Nové Sedlice chtěl odbočit vlevo do zmíněné obce. V protisměru z Opavy na Ostravu však právě jel 27letý řidič s osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Superb a v prostoru křižovatky došlo k čelnímu střetu obou automobilů.
Dopravní nehoda má tragické následky. Ve volkswagenu na místě na svá zranění zemřela 70letá spolucestující žena a řidič tohoto vozu utrpěl těžká zranění, pro která byl převezen k lékařskému vyšetření a ošetření. Řidiči škodovky vznikla zranění lehčího charakteru a rovněž i on byl lékařsky vyšetřen a ošetřen. V průběhu jejich ošetření bude i zjišťováno, zda některý z řidičů nebyl v době střetu pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek.

V této chvíli se prověřují veškeré okolnosti této dopravní nehody, přičemž policisté ze skupiny dopravních nehod opavského dopravního inspektorátu zjišťují způsob jízdy obou řidičů přes křižovatku, zároveň jak svítily signály na všech semaforech a další okolnosti, které by měly přispět k řádnému objasnění věci.

Policisté žádají i případné svědky celé události, aby se se svými informacemi telefonicky ozvali na opavské policejní telefonní číslo 974 737 581.


Opava 12. června 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem