Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jízda bez řidičského oprávnění

Řidič se vybodoval, ale přesto jezdil dál  

Ve středu po čtrnácté hodině kontrolovala hlídka řidiče motorového vozidla Ford Tranzit v Olomouci na ulici Divišova. Při kontrole bylo zjištěno, že čtyřicetiletý řidič má blokované řidičské oprávnění. Začátkem března dosáhl 12 bodů v bodovém hodnocení řidiče. Koncem března byl písemně o této skutečnosti vyrozuměn, což dokazuje i podepsaná dodejka z doporučeného dopisu. Dále policisté zjistili, že v září OS v Hradci Králové mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let.
Muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění.
Také v Moravském Berouně byl kontrolován pětačtyřicetiletý řidič. Muž nevlastnil řidičské oprávnění. Městský úřad ve Šternberku muže v polovině srpna letošního roku vyzval k odevzdání řidičského oprávnění z důvodu dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení řidiče, což osobně učinil. Protože řídil motorové vozidlo, ačkoliv to měl zakázané je podezřelý ze spáchání  trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

por. Mgr. Marta Vlachová

vytisknout  e-mailem