Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jízda skončila nárazem

Bruntál- došlo i k poškození převáženého sněžného skútru, celková škoda okolo 340 tisíc Kč 

Jízdu zakončil až náraz
Dne 2. 11. 2012 krátce před polednem došlo v obci Malá Morávka k dopravní nehodě osobního vozidla VW Passat s přívěsem jedoucího ve směru k obci Karlova Studánka. V uvedenou dobu pravděpodobně vlivem mikrospánku řidiče došlo k přejetí vozidla do levé jízdní poloviny a dále sjetí za levý okraj silnice, kde čelně vozidlo narazilo do vzrostlého stromu. Předběžně byla škoda na vozidle, přívěsu a převáženém nákladu (jednalo se o sněžný skútr) odhadnuta okolo 340 tisíc Kč. Po nárazu zůstal řidič zaklíněn ve vozidle. Odkud byl vyproštěn až zasahující jednotkou HZS Bruntál. Na místě byla u řidiče provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Následně byl řidič RZS převezen do nemocnice v Bruntále, kde zůstal hospitalizován s lehkým zraněním.
 
Bavil se poškozováním
V noci z 1.11. na 2.11. 2012 se neznámý pachatel bavil tím, že na ulici I. Olbrachta v Bruntále před jedním z bytových domů poškodil dvě zaparkovaná vozidla. Jednalo se o vozidlo Citroen C3, na kterém poškodil pravé dveře hlubokým vrypem do laku o délce 10cm, kde byla škoda vyčíslena předběžně okolo 5 tisíc Kč. Na druhém vozidle Audi A6 pachatel stejným způsobem poškodil blatník a pravé přední dveře rýhou do laku o délce 40cm. Zde se škoda pohybuje okolo 10 tisíc Kč. Případem se nadále zabývají bruntálští policisté.
 
 
Přišel jak o letní, tak i o zimní pneu 
Majitel jedné z řadových garáží v obci Horní Město zjistil, že se v přibližně od 28.10. do 4.11. 2012 neznámý pachatel zaměřil právě na jeho garáž. V průběhu této doby vnikl po vypáčení zámku na plechových vratech dovnitř a následně si odtud odvezl sedm kusů letních pneumatik různých rozměrů, kdy část byla nasazena na hliníkových discích a dva kusy zimních pneu nasazených na plechových discích. Předběžně byla majitelem vyčíslena celková škoda okolo 8 tisíc Kč.
  
Šla za zábavou a přišla o věci
Na nepoctivce a zloděje můžeme narazit kdykoliv a kdekoliv, převážně je pak nutné si dávat pozor ve společnosti, při večerní zábavě, na diskotékách, akcích v kulturních zařízeních, restauracích atd. Jen malá chvilka nepozornosti může proměnit zábavný večer v nepříjemnou zkušenost, kdy v okamžiku můžete přijít o své peníze, mobilní telefony nebo osobní věci.
O tomto se přesvědčila i 31letá žena. 
Pravděpodobně v  průběhu večera a noci z 3.11. na 4.11.2012 v Rýmařově v místním hudebním klubu využil neznámý pachatel její nepozornosti a z kabelky, kterou měla odloženou na zemi u nohou jí nepozorovaně odcizil mobilní telefon v hodnotě 7 tisíc Kč,  koženou peněženku s osobními doklady a věcmi, platební kartou bez PIN kódu a finanční hotovostí do 1 tisíce Kč. Tato chvilka nepozornosti stála poškozenou přes 9 tisíc Kč.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 4.11.2012 

vytisknout  e-mailem