Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jízdní kola jsou stále v kurzu

Opavsko - během 15 minut přišla o své kolo a další zprávy 

Opavští policisté šetří případ krádeže dámského jízdního kola, které si 48letá majitelka měla v pondělí 29. října 2014 v 18:15 hodin uzamknout ke sloupu před prodejnou na ulici Rybářská v Opavě. Ačkoliv žena měla správně zabezpečit své trekové kolo značky Sprinter Konfort tím, že jej uzamkla lankovým zámkem přes rám kola ke sloupu, pachatel tuto překážku pravděpodobně snadno překonal. Přibližně za 15 minut již žena zjistila, že o svůj bicykl přišla. Neznámý pachatel se tímto svým činem dopustil přečinu krádeže, jelikož způsobená škoda činí přes 6 tisíc korun.
 
V souvislosti s uvedeným případem informujeme majitele jízdních kol, že dnes již existují i elektronické zabezpečovací systémy, které v případě, že s kolem začne někdo manipulovat, okamžitě spustí sirénu, což pachatele může vylekat a zároveň i odradit. Pro lepší identifikaci kola je dobré, aby bicykl měl nějaké evidenční číslo a jeho majitel k němu potřebné doklady, či aspoň fotografii kola. Evidovaná kola je pak mnohem snazší vypátrat a následně i majiteli vrátil.
  
 

Další zprávy:

 
 

Muž klečel v kolejišti

Střet s vlakem nepřežil.
 
Služba kriminální policie a vyšetřování Opava ve spolupráci s Hlučínskými policisty prověřuje úmrtí osoby, která v pondělí 29. září okolo půl 7. večer měla klečet v kolejišti železniční tratě mezi obcemi Děhylov a Jilešovice ve chvíli, kdy tudy projížděl osobní motorový vlak. Na místě došlo ke střetu vlaku s tělem dosud přesně neustanovené poškozené soby. Bylo provedeno ohledání místa události a zjištěno, že zemřelou osobou je muž. Vzhledem k devastujícím poraněním nebylo možné provést jeho identifikaci. Tělo zemřelého bylo převezeno do Fakultní nemocnice Ostrava. Ve věci byla nařízena soudní pitva s odběrem vzorku DNA. Zdali se ve věci jedná o sebevraždu, je předmětem prověřování.
 

 

Boural, měl přes 2 promile

 Alkohol za volant nepatří.
 
Na to, že alkohol za volant nepatří, pravděpodobně nemyslel 46 letý řidič vozidla Škoda Octavia, který měl 29. září 2014 v 14:40 hodin pod jeho vlivem způsobit dopravní nehodu v Opavě na ulici Ratibořská.
 
Policisté dopravního inspektorátu Opava šetřením zjistili, že podezřelý měl jet v pravém jízdním pruhu po ulici Ratibořská ve směru do centra Opavy. Ve chvíli, kdy chtěl přejet do levého jízdního pruhu, se zde nacházel a zároveň dojížděl do křižovatky druhý řidič vozidla Honda Civic. Při předjíždění z pravého do levého jízdního pruhu měl řidič škodovky vlivem podnapilosti narazit přední částí vozidla do pravého boku vozidla Honda Civic. Dechovou zkouškou bylo u 46letého řidiče zjištěno téměř 2,5 promile alkoholu v dechu. Řidičský průkaz mu byl na místě zadržen. Ke zranění osob nedošlo. U řidiče hondy byla dechová zkouška negativní. Celková způsobená škoda na vozidlech činí okolo 12 tisíc korun. 
 
Řidiči, myslete na to, že alkohol za volantem je u nás zakázán. Rozostřuje vidění a pod jeho vlivem se nejen prodlužuje reakční doba, ale také nejsme schopni správně vyhodnocovat rizikové situace. Svou nezodpovědností riskujete nejen odejmutí řidičského průkazu, vysoké pokuty či pobyt za mřížemi, ale hlavně životy a zdraví své i jiných účastníků silničního provozu.
 
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 
 
Opava 30. září 2014

vytisknout  e-mailem