Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Klíče našel pod květináčem

a další události z Olomoucka  

Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání pro podezření z trestného činu krádež vloupáním a z porušování domovní svobody proti devatenáctiletému mladíkovi z Olomouce. Protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v listopadu loňského roku vnikl do bytu v Olomouci na Dolním náměstí. Byt, ve kterém bydlel cizinec,  prohledal a odcizil z něj 300 Euro, 700 Kč, dva značkové parfémy, herní konzolu Playstation a různé hry,  televizi a čtyři mobilní telefony. Majitel bytu způsobenou škodu vyčíslil na 140 tisíc korun.  Při vyšetřování kriminalisté zjistili, že dovnitř mladík vnikl pomocí klíče, který našel u bytu pod květináčem.  Obviněnému mladíkovi hrozí peněžitý trest, případně trest odnětí svobody  na šest měsíců až tři roky.

Vloupání do prodejny
Neznámý pachatel rozbil včera nad  ránem dlaždicí výlohu prodejny se smíšeným zbožím v obci Šumvald. Rozbitým otvorem pak vnikl zloděj do prodejny a odcizil dosud neupřesněné množství cigaret různých značek. Majitel prodejny škodu předběžně vyčíslil na 30 tisíc korun.

Krádež automobilu
Neznámý pachatel odcizil v přesně nezjištěné době během uplynulého týdne motorové  vozidlo VW Golf zaparkované v Olomouci na ulici U Kovárny. Hodnota odcizeného automobilu je 160 tisíc korun.


por. Mgr. Jitka Dolejšová


vytisknout  e-mailem