Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kličkoval po silnici

Bruntál - vlivem podnapiilosti nezvládl řízení a další 

 
Před jízdou se značně posilnil alkoholem
V úterý 10.7.2012 krátce před jednou hodinou odpolední projížděl po silnici směrem od Nových Heřminov na Zátor řidič s osobním motorovým vozidlem Renault. Náhle začal s vozidlem kličkovat, kdy v levotočivé zatáčce vyjel vpravo za okraj komunikace. Zde narazil přední částí vozidla do směrového sloupku za okrajem vozovky, ale podařilo se mu vyjet zpět na silnici. Po přibližně 80m vjel opět za pravý okraj komunikace, kde narazil do dvou směrových sloupků a zde jeho jízda skončila v silničním příkopu.
Celý průběh události potvrdil řidič jedoucí se svým vozidlem za renaultem. Tento rovněž uvedl, že před ním jedoucí vozidlo se na silnici chovalo podezřele. Náhlé střídalo rychlosti a za obcí Nové Heřminovy začalo na silnici kličkovat.
Na místě nehody provedli policisté u řidiče havarovaného vozidla dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,82 promile alkoholu v dechu. Řidič na místě neutrpěl zranění, ale byl převezen RZS do nemocnice k dalšímu vyšetření. Následkem nehody vznikla na vozidle Renault škoda ve výši okolo 5 tisíc Kč a na směrových sloupcích okolo 3 tisíc.
 
Přišli o dřevo
Pravděpodobně v průběhu měsíce května a června 2012 si neznámý pachatel pořezal a odvezl z lesního porostu v katastru obce Třemešná 9 kusů vzrostlých smrků (přibližné stáří stromů okolo 60 let). Celkově byla škoda vyčíslena na částku okolo 7 tisíc Kč.   
 
Během noci přišli o traktor
Neznámý pachatel se v nočních hodinách z 9.7. na 10.7.2012 zaměřil na volně odstavený pracovní stroj – traktor v hodnotě okolo 500 tisíc Kč, který je vybaven v přední části otevírací nakládací zubovou lopatou s paletizačními vidlemi a vzadu svahovou lopatou. Traktor byl zajištěn a odstaven u místního potoku v obci Třemešná. Po odcizeném pracovním stroji bylo ihned vyhlášeno pátraní. Celou věc nadále šetří krnovští kriminalisté.
 
Odnesl si PB láhve
Dne 10.7.2012 oznámila firma z Karlovic krádež propanbutanových láhví. Pravděpodobně v průběhu minulého týdne vnikl, po poškození pletivového oplocení, do areálu místní firmy neznámý pachatel. Zde na volném prostranství následně poškodil visací zámky na venkovní kovové kleci, ze které odcizil 14 kusů uložených 10kg prázdných PB láhví a 4 kusy 2kg láhví naplněných propan-butanem. Pachatel svým jednáním způsobil firmě celkovou škodu za více jak 26 tisíc Kč.  
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 10.7.2012 
 
 

 

 
 

vytisknout  e-mailem