Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kontrola tržnice

MS kraj - policisté společně s inspektory ČOI kontrolovali tržnici  

trznice_II-2015_01.jpgV neděli 19. dubna uskutečnili policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje společně s pracovníky České obchodní inspekce kontrolu na centrální tržnici ve Slezské Ostravě. Policisté se zaměřili na kontrolu oprávněnosti pobytu cizinců na našem území a na to, zda dodržují ustanovení zákona o pobytu cizinců. Zjišťovali také pravost a platnost předkládaných cestovních dokladů, pátrali po hledaných osobách a věcech. Pracovníci ČOI kontrolovali dodržování ustanovení zákonů v souvislosti s prodejem zboží. trznice_2015_01.jpgBěhem necelých dvou hodin společně zkontrolovali 32 osob (z toho 30 cizinců) a 19 objektů pro výdělečnou činnost.

Většina z kontrolovaných cizinců měla potřebné náležitosti v pořádku. Ke kontrole předložili příslušné doklady s vyznačeným povoleným pobytem a doklady o uzavřeném zdravotním pojištění. Pouze jeden cizinec u sebe neměl cestovní pas ani povolení k pobytu. Toto porušení zákona policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty.

Nedostatky v souvislosti s nabídkou a prodejem zboží, zjištěné během akce ve všech devatenácti kontrolovaných stáncích, řeší v rámci svých kompetencí inspektoři ČOI.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
19. 4. 2015

 

vytisknout  e-mailem