Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže jízdních kol

Jízdní kola jsou stále oblíbeným cílem zlodějů. 

I když pomalu končí cyklistická sezóna, tak novojičínští policisté, stále evidují několik případů odcizení jízdních kol. Během posledních dnů šetřili policisté dva takové případy. V době z noci na 1. října vešel neznámý pachatel do volně přístupného domu na ulici Budovatelů v Novém Jičíně, kde z chodby odcizil pánské horské jízdní kolo Avalanche. Jízdní kolo, které bylo zajištěno lankovým zámkem, si majitel vyčíslil na částku přes dvanáct tisíc korun.
Další krádež jízdního kola se stala rovněž v Novém Jičíně, tentokrát v noci na 3. října. Neznámý pachatel vešel do domu na ulici Bulharská, odkud z chodby odcizil volně odložené pánské horské jízdní kolo 4EVE. Jízdní kolo v hodnotě přes sedm tisíc korun si majitel uložil do společných prostor domu pod schodiště, kde se jej pachatel zmocnil.
Oba případy policisté prošetřují jako trestné činy krádeže, kde pachateli či pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Stalo se …


Policisté objasnili další případ vloupání do vozidla

V polovině srpna letošního roku se dopustil neznámý pachatel u domu na ulici Suvorovova v Novém Jičíně krádeže vloupáním do zaparkovaného vozidla Škoda Superb. Z vozidla následně pachatel odcizil tašku s notebookem a dokumenty. Poškozený si všiml, že z místa odjíždí podezřelé vozidlo, které se snažil svým vozidlem zablokovat, kdy pachatelé z vozidla vyhodili tašku s odcizenými věcmi. Novojičínskými policisty byl jako pachatel skutku zjištěn třicetiletý muž z Ostravy, který se policistům k činu doznal. Na případu trestného činu krádeže policisté nadále usilovně pracují.


V bytě napadl jeho majitele

Z trestného činu porušování domovní svobody je podezřelý 64letý muž z Fulneku. Podezřelý dne 2. října v odpoledních hodinách bez svolení vstoupil neuzamčenými dveřmi do jednoho fulneckého bytu, kde v obývacím pokoji nejprve slovně a poté fyzicky, ranou pěstí do obličeje, napadl jeho majitele. Ke zranění o dvacet let mladšího poškozeného nedošlo. Po zadokumentování bude ve věci vedeno zkrácené přípravné řízení.


Motocykl řídil bez registrační značky a dokladů

Ve večerních hodinách dne 1. října kontrolovali policisté v Novém Jičíně devatenáctiletého řidiče motocyklu Jawa. Mladík jel s motocyklem bez registračních značek po ulicích Štefánikova, Havlíčkova, Tyršova, Dostála Bystřiny a Husova, kde byl před restaurací Múza zastaven policejní hlídkou. Při kontrole vyšlo najevo, že mladík  není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Mladík z Nového Jičína nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.


Víkend bez nehod

Za tři dny nebyla novojičínským policistům nahlášena ani jedna dopravní nehoda.

Během uplynulého víkendu, v době od 2. do 4. října, nebyla operátorům linky 158 nebo novojičínským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda.

vytisknout  e-mailem