Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže v obchodech

Novojičínsko - Novojičínští policie se v posledních několika dnech zabývali krádežemi. Jedné z nich se dokonce dopustil teprve šestnáctiletý mladík. 

Během jednoho dne byli přistiženi při krádeži v obchodech na Novojičínsku dva pachatelé. Z prvního pachatele se vyklubal recidivista, z druhého mladistvý recidivista.
K první krádeži došlo v pondělí 30. července okolo devatenácté hodiny v obchodním domě ve Studénce. Krádež oznámil personál obchodu. Na místo přijela hlídka policie a zjistila 32 letého muže z Ostravska. Podezřelý si měl v prodejně pod mikinu uschovat tři kusy sprchových gelů Adidas v celkové hodnotě přes 200 korun, které následně pronesl přes pokladnu bez předchozího zaplacení. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že muž není v této „branži“ nováčkem. V posledních třech letech byl pravomocně odsouzen i potrestán za majetkovou trestnou činnost. V minulém roce dostal trest odnětí svobody nepodmíněně na šest měsíců se zařazením do věznice s dozorem, odkud byl v červnu minulého roku propuštěn.
Druhá krádež se stala o hodinu později v jednom novojičínském obchodním domě. Pracovník ostrahy nahlásil policistům, že se mu podařilo zadržet mladíka, který měl v plánu odnést z obchodu láhev alkoholu v hodnotě za téměř 300 korun. Mladík lahev Whiskey ukryl do batohu a prošel bez zaplacení přes pokladnu prodejny.
Krádež v oddělení s alkoholem nebyla mladíkovým prvním konfliktem se zákonem. Do křížku se spravedlností se dostal už v minulém roce. Mladík byl v září minulého roku odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání jednoho rok, kdy z výkonu trestu byl podmíněně propuštěn v prosinci minulého roku, se zkušební dobou na 2 roky.
Oba se nyní budou zodpovídat z krádeže.

 

Tisková zpráva ze dne 31. července 2012


nprap. Zbyněk Tomšík

 

vytisknout  e-mailem