Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže věcí z aut na Olomoucku

Řidiči stále ponechávají své věci odloženy viditelně ve vozidle 

V pondělí, v době mezi jedenáctou a dvanáctou hodinou, odcizil zloděj z uzamčeného auta sportovní batoh s osobními věcmi a doklady. Řidička několikrát v Olomouci zaparkovala a opustila vozidlo. Krádeže věcí si všimla až batoh chtěla vytáhnou z auta a odnést domů. Odcizením věcí jí zloděj způsobil škodu za více jak 37 tisíc korun.

K další krádeži věcí z auta došlo v pondělí ve večerních hodinách. Majitel si auto zaparkoval v Olomouci, na parkovišti, na ulici Wellnerova. Zloděj řidiči po rozbití okna dveří z vozidla odcizil tašku s notebookem, peněženku s doklady, mobilní telefon a další osobní věci. Majitel škodu vyčíslil na 46 tisíc korun.

Do třetice odcizil zloděj věci z auta zaparkovaného v Majetíně na ulici Školní. Stalo se to někdy během víkendu. Majitel to zjistil v pondělí odpoledne. Zloděj po vypáčení zámku předních dveří z vozidla odcizil autorádio, dva CD nosiče, parfém, autopotahy a dvě masážní podložky. Celková škoda odcizením a poškozením byla vyčíslena na necelých 8 tisíc korun.

V roce 2008 policie šetřila 787 případů vloupání do aut. Majitelé celkovou škodu vyčíslili na 16 852 000 korun. V roce 2007 to bylo 719 případů a škoda činila 13 955 000 korun. I když policie řidiče stále vyzývá, aby si ve vozidlech neponechávali žádné věci, někteří na varování nedbají. Policie pořádá i různé akce zaměřené na prevenci proti krádežím věcí z vozidel.

nprap. Mgr. Marta Vlachová


vytisknout  e-mailem