Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradli a ničili

Bruntál- seniorka přišla o kabelku, z hřiště se ztratily ochranné sítě, neoprávněně vyměnil funkční věc za starou a další 

Vozidlo zcela shořelo
Dne 12.11.2012 v době okolo 18:30 hodin došlo k zahoření nepojízdného vraku osobního motorového vozidla Honda Accord, které bylo volně odstaveno vedle silnice u obce Vrbno pod  Pradědem - místní část Vidly.  Na místo se následně dostavily jednotky dobrovolných hasičů z Vrbna pod Pradědem a HZS Bruntál. Po uhašení požáru a provedeném šetření na místě přítomný vyšetřovatel HZS Bruntál celou věc předal k dalšímu šetření obvodnímu oddělení policie ve Vrbně a to v souvislosti s možným podezřením na úmyslné založení požáru neznámým pachatelem. V době požáru se ve vozidle nenacházely žádné osoby. Předběžně byla škoda na vozidle vyčíslena ve výši okolo 4 tisíc Kč.

Kradli a ničili
Neznámý pachatel či pachatelé v polovině měsíce října 2012 na fotbalovém hřišti TJ v obci Moravskoslezský Kočov z ochranné sítě lemující toto hřiště odcizili 3 kusy reklamní plachty v celkové hodnotě okolo 17 tisíc Kč, včetně ocelových lanek v hodnotě okolo 4 tisíc Kč. Pachatel či pachatelé rovněž poškodili dvě z ochranných bočních sítí, kde se škoda poškozením vyšplhala do výše okolo 29 tisíc Kč. Prvotně byla věc šetřena jako přestupek proti majetku. Vzhledem ke konečnému vyčíslení škody a zjištění všech vzniklých poškození v tomto areálu byly v současné době zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci.  
 
Pravděpodobně za nehodou stála rychlost
Dne 13.11. 2012 krátce po 12 hodině na silnici II. třídy v obci Heřmanovice ve směru na Zlaté Hory 18letý řidič jedoucí s vozidlem Toyota po projetí mírné pravotočivé a následně levotočivé zatáčky tento manévr nezvládl a s vozidlem vyjel vlevo za okraj komunikace. Zde čelně narazil do sloupu elektrického vedení. Při nárazu došlo i k poškození patníku za levým okrajem komunikace. V době dopravní nehody se ve vozidle společně s řidičem nacházel i 20letý spolujezdec. Na místě zasahovala HZS Krnov, která provedla vyproštění zaklíněného řidiče z vozidla. Následně byl řidič letecky transportován na urgentní příjem FN Ostrava s podezřením na mnohočetné zlomeny. U řidiče nebyla na místě provedena dechová zkouška a to z důvodu okamžitého transportu. Spolujedoucí byl převezen vozidlem RZS na urgentní příjem do nemocnice v Krnově. Škoda na vozidle se odhaduje okolo 50 tisíc Kč. Na základě posouzení rozsahu vzniklého poškození pracovníky energetiky byla škoda na sloupu elektrického vedení vyčíslena okolo 30 tisíc Kč. 
 
  
Nebyl schopen jet na kole
Dne 12. 11. 2012 krátce před půl devátou večer došlo k pádu cyklisty při jízdě v Krnově po ulici Sokolovská. Cyklista v danou dobu projížděl na jízdním kole od ulice Opavská na ulici Sokolovskou, kde najel předním kolem na pravý obrubník. Následně upadl na komunikaci a zůstal ležet. V důsledku havárie došlo k lehkému zranění 63letého cyklisty. Na místě bylo rovněž zjištěno, že u muže nelze v souvislosti se vzniklým zraněním a velmi silnou opilostí provést dechovou zkoušku na alkohol. Z tohoto důvodu byl u muže při vyšetření v nemocnici proveden i odběr krve.
  
 
Podvod se jim nezdařil
O štěstí může hovořit obsluha jedné z heren v Bruntále.
Dne 12.11.2012 byl oznámen pokus podvodu. Trojice neznámých pachatelů přišla do herny na ulici E. Beneše a nepozorovaně na dvou výherních automatech provedla po odstranění krytu tlačítek a technických úpravách neoprávněné načtení výhry v celkové hodnotě 19 tisíc Kč. Následně tito falešní hráči požadovali po obsluze vyplacení této „výhry“, která jim však nebyla na místě poskytnuta z důvodu, že obsluha neměla k dispozici takovou výši finanční hotovosti. Pachatelé okamžitě a bez peněžního zisku hernu opustili.   
  
Vzal kabelku a utekl
Dne 13.11.2012 okolo 17 hodiny na ulici Smetanova v Bruntále přistoupil dosud neznámý vyšší muž ve světlé zimní bundě ke starší ženě, ve věku okolo 70let a z ruky jí vytrhl černou koženou kabelku a následně utekl směrem na ulici Žlutý Kopec. Celý incident se obešel naštěstí bez zranění poškozené. V kabelce měla žena uloženu peněženku s uloženou finanční hotovosti ve výši okolo 2 tisíc Kč a osobními doklady. Dále pak mobilní telefon, kosmetické přípravky, dámskou čepici, deštník a další osobní věci, vše v hodnotě okolo 2 tisíc Kč.
 
Dal si práci a věc vyměnil za starou
Na základě oznámení šetří krnovští policisté nepříliš častý případ krádeže.
V průběhu listopadu 2012 neznámý pachatel vnikl po poškození zámku na dveřích do jednoho z městských bytů na ulici Alšova v Krnově. Zde v tomto prázdném, neobývaném bytě neznámý pachatel odcizil funkční plynová kamna zn. MORA, která byla v bytě umístěna a patřila k jeho vybavení a nahradil je starším pravděpodobně nefunkčním typem plynových kamen stejné značky. Majiteli (Městu Krnov) vznikla tímto jednáním pachatele celková škoda ve výši přes 4 tisíce Kč.   
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 13.11.2012
 

vytisknout  e-mailem