Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Levné nákupy přes internet

ÚO Bruntál - velmi výhodný nákup na inzertních portálech internetu je vyšel draho 

Policisté kontrolovali zajištění a bezpečnost branek na fotbalových hřištích
Vzhledem k předcházení úrazů dětí, které si hrají na fotbalových hřištích, pořádkoví policisté včera 22.9.2010 provedli na Krnovsku preventivně bezpečností akci zaměřenou na bezpečnost a zajištění fotbalových branek. Zkontrolovali hřiště v Úvalně, Býkově, Branticích, Zátoru, Čákové, Krasově, Radim, Krásných Loučkách, Hošťálkovech, Chomýži a v Krnově na ulicích Petrovická, Žižkova, Janáčkovo náměstí, Bruntálská a Dvořákově okruhu. Během kontroly nebyly zjištěny žádné závady, které by ohrožovaly bezpečnost na hřištích.
 
Při procházce našel dělostřelecké náboje
Albrechtickým policistům oznámil telefonicky dne 22.9.2010 anonym, že při procházce na poli v Osoblaze našel munici. Policisté vyjeli na uvedené místo a zjistili, že se jedná o čtyři dělostřelecké náboje. Munici následně zajistil přivolaný pyrotechnik.
 
Levné nákupy přes internet nebyly výhodné
Policisté od včerejšího dne 22.9.2010 šetří další dva případy, kdy si poškození objednali zboží z inzertních internetových portálů, které bylo značně levnější, než je aktuální pohybující se cena, zaplatili ho, ale zatím neobdrželi ani objednané věci a ani zpátky peníze.
V Krnově 29letý muž na internetové aukci vydražil herní konzolu Play Station 3 za částku 5 300 Kč. Na uvedený účet prodejce zaslal 15.8.2010 kupní cenu i s poštovným a očekával doručení zboží, které však do dnešních dní neobdržel.
Další 37letý muž si chtěl zakoupit čtyřkolku a tak si začal vyhledávat zvolený typ i na internetu. Na jednom z inzertním portálu našel inzerované požadované zboží, tedy čtyřkolku Arctic Cat 500 za výhodnou cenu 36 666 Kč. S prodejcem se domluvil přes e-mail na podmínkách nákupu. Dle dohody v srpnu 2010 poškozený zaslal peníze do polské banky na prodejcem uvedený účet, který měl patřit společnosti, která měla zprostředkovat dodání zásilky a peníze pak převést prodejci až po obdržení čtyřkolky kupujícím. Objednané zboží dosud však poškozený neobdržel a ani peníze mu do dnešních dní nebyly vráceny. Na opakované e-mailové urgence ani prodejce a ani přepravní společnost nereaguje. Způsobená škoda činí 36 666 Kč.
Nákup a prodej zboží přes internet nese svá rizika a proto opět upozorňujeme, aby zákazníci zvolili k nákupu např. jeden z bezpečnější způsobů a to zasílání zboží na dobírku a nebo přímé osobní setkání s prodávajícím a hlavně si ověřili důvěryhodnost prodejce.
 
Mobil mu odcizila návštěvnice restaurace
Rýmařovští policisté spolu s bruntálskými kriminalisty objasnili během dvou dnů krádež mobilního telefonu za 9 tisíc Kč, který měl být odcizen v restauraci v Rýmařově na ulici J. Fučíka. Šetřením zjistili, že krádež měla spáchat 19letá dívka, která byla v restauraci jako host a chvíli se i bavila s 52letým poškozeným. Ten měl mobil položený na stole a na okamžik odešel, čehož podezřelá využila a mobil mu měla odcizit. Včera 22.9.2010 jí bylo sděleno podezření z přečinu krádeže. Mobilní telefon dívka policistům vydala a bude vrácen majiteli. 
 
 
Prodával pervitin - zahájení trestního stíhání
Z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl v těchto dnech obviněn 30letý muž z Krnova. Svého trestního jednání se měl dopouštět tím, že nejméně v únoru a březnu letošního roku měl v Krnově na různých místech prodat 33letému muži v nejméně třech případech pervitin a to vždy za částku 500 Kč. Dále měl nejméně v letech 2008 až 2009 minimálně v 50 případech prodat pervitin také 23leté dívce. Cena dávky se pohybovala v rozmezí od 200 až 300 Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

23.9.2010

vytisknout  e-mailem