Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež si vymyslel

Peníze prohrál na automatech a měl obavy ze své matky. 

Novojičínští kriminalisté objasnili okolnosti loupeže, která se měla odehrát na počátku února letošního roku v Šenově u Nového Jičína. V uvedenou domu měli čtyřiatřicetiletého muže oloupit tři maskovaní pachatelé. Při loupeži mu ze zadní kapsy kalhot odcizili téměř 2 tisíce korun v papírových bankovkách. Poškozený po události odešel domů, kde znečištěnou bundu dal do pračky, legendu oznámil matce a poté  loupež nahlásil na policii.
Při prošetřování případu kriminalisté zjistili, že si muž z Novojičínska loupežné přepadení vymyslel. Policistům uvedl, že peníze prohrál na automatech a obával se reakce své matky. Případ byl proto odložen.


Stalo se …


Pachatel odcizil vybrané zdravotní poplatky

V noci na 8. února vnikl neznámý pachatel do zdravotnického střediska ve Studénce. Pachatel po vypáčení několika dveří vnikl do jednotlivých ordinací lékařů. Z ordinací následně odcizil vybrané zdravotní poplatky. Předběžná škoda odcizením a poškozením přesáhla částku 66 tisíc korun.  Policisté případ prošetřují pro přečiny krádeže a poškození cizí věci.


Z dětského pokoje odcizil elektroniku

Neznámý pachatel vnikl v průběhu dopoledne dne 10. února do jednoho bytu ve Studénce. Z dětského pokoje odcizil laptop Asus, fotoaparát Canon a dva přehrávače MP3. Způsobena škoda přesáhla částku 14 tisíc korun. Policisté po pachateli přečinů porušování domovní svobody a krádeže usilovně pátrají.


Z prodejny odcizil sprej

Pánský sprej za téměř sto korun si ve středu 10. února v odpoledních hodinách  uschoval pod oděv v jednom z kopřivnických obchodních domů čtyřiadvacetiletý mladý muž z Nového Jičína. Mladík následně s uschovaným sprejem a bez zaplacení prošel přes pokladní prostor, kde byl však zadržen pracovnicí bezpečnostní služby prodejny. Odcizené zboží poté na místě vydal. Tohoto jednání se dopustil přesto, že byl pravomocným rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně z května 2008 odsouzen pro trestný čin krádež.

vytisknout  e-mailem