Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupeže se nám daří objasňovat!

Frýdek-Místek – minulý týden třinečtí kriminalisté společně s policisty obvodního oddělení objasnili hned tři případy loupeží. 

Foto: PČR/Pachatel loupeže v TřinciFoto: PČR/Pachatel loupeže v Třinci
           První loupež spáchal čtyřiadvacetiletý delikvent z Třinecka. Ten 10. ledna 2012 okolo osmé hodiny večer zastavil o deset let staršího muže a požadoval po něm cigarety a peníze, pod pohrůžkou násilí. Muž útočníkovi požadované věci nechtěl dát. Proto ho podezřelý uchopil za oděv a smýkl s ním o zem. Stále naléhal na vydání peněz a cigaret přičemž na poškozeného útočil, který se musel aktivně bránit. Jelikož pachatel svého cíle nedosáhl jednání zanechal a z místa utekl.
Po oznámení věci na policii v Třinci se ihned rozběhlo pátrání a podezřelý lapka ve společnosti dalšího muže, který incidentu přihlížel byl po chvíli dopaden. Oba muži byli zjevně podnapilí a hladina alkoholu v jejich dechu výrazně překročila dvě promile.
Útočník byl po vystřízlivění na protialkoholní stanici převezen nejprve k prošetření do Třince , odkud pak putoval do vazební věznice v Ostravě.

Další dva zločiny spáchal osmnáctiletý mladík rovněž z Třinecka. Ten v průběhu několika minulých dní loupil celkem dvakrát. V jednom případě své slovní výhrůžky umocnil i hrozbou nožem. Jako místa svých útoků si v obou případech vybral večerky v Třinci.
Také nyní netrvalo třineckým strážcům zákona dlouho a mladý delikvent uvízl v pomyslné policejní síti. Trestnou činnost přiznal a je stíhaný na svobodě.V obou případech hrozí podezřelým mužům za trestný čin loupeže trest v odnětí svobody až na deset let.
 
nprap .Bc. Vlastimil Starzyk
17. ledna 2011

vytisknout  e-mailem