Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Marihuana – společný problém

Ms kraj - policisté Krajského ředitelství se zúčastnili semináře v Polsku 

opole_01.jpgV rámci projektu „Prevence a boj proti drogové kriminalitě – přeshraniční spolupráce“ se 8. a 9. října 2012 policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje zúčastnili semináře na téma Marihuana – společný problém.

Projekopole_03.jpgt „Prevence a boj proti drogové kriminalitě – přeshraniční spolupráce“ realizuje Komenda Wojewódzka Policji w Opole v rámci operačního programu Přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2012.  Hlavním cílem projektu je zvýšení bezpečnosti obyvatel a turistů se zaměřením na děti a mládež na území Euroregionu Praděd. Pro naplnění tohoto cíle je stanovena nutnost vytvoření spolupráci mezi institucemi, které se problematikou drogové závislosti a jejími následky zabývají v praxi. První ze série seminářů, workshopů a panelových diskusí se uskutečnil 8. a 9. října opole_04.jpgv Polsku, v blízkosti města Opole.

Během dvou dnů měli možnost odborníci z řad policie, úřadů a pomáhajících organizací z obou stran hranic předat si informace o metodách a postupech, které ve své praxi využívají. Téměř sedmdesát účastníků - policisté (kriminalisté a polští preventisté), terapeuti a psychologové - si navzájem sdělovali poznatky a zkušenosti z odhalování trestné činnosti spojené s výrobou a distribucí drog, z komunikace s mladistvými, kteří experimentují s návykovými látkami, případně z terapeutické praxe při léčbě drogově závislých.

Bohatý program obou dnů účastníci plně využili a mnozí z nich se mohou připravovat na další z celkem pěti aktivit projektu.

"Projekt je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj. Překračujeme Hranice"


por. Mgr. Daniela Vlčková
15.10.2012

 logo_01.pnglogo EP.jpg

vytisknout  e-mailem