Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Matka neposílala dceru do školy

ÚO Bruntál - dívka zameškala 573 hodin, nalákal ji na novou práci a podvodně získal 700 Kč a jiné zprávy  

Nabídku zaměstnání využil jako záminku na podvodné vylákání peněz
Důvěřivá žena přišla včera o 700 Kč, které od ní vylákal prozatím neznámý muž pod záminkou, že má na autě botičku a potřebuje peníze. Po poledni 23.11.2011 přišel muž do jednoho z obchodů v Bruntále a začal zde přítomné prodavačce nabízet zaměstnání ve svém obchodě s keramikou. Nabídl jí, že si půjde pro auto a odveze ji na místo. Po chvíli se vrátil s tím, že má na autě botičku a potřebuje 700 Kč na zaplacení pokuty. Přislíbil, že peníze ženě dá ihned, jakmile zaplatí pokutu a odveze ji k jeho prodejně. Zpět již nepřišel a peníze také nevrátil. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Ve škole přišel o telefon
Albrechtičtí policisté přijali 23.11.2011 oznámení o odcizení telefonu. Prozatím neznámý pachatel měl ve středu 23.11.2011 dopoledne využit krátké nepřítomnosti poškozeného ve třídě a odcizit mu mobilní telefon. Způsobená škoda činí 4 500 Kč.
 
Ze stavby zmizel materiál
O krádeži materiálu ze stavby v Zátoru informoval policisty včera 23.11.2011 stavbyvedoucí. Prozatím neznámý pachatel měl v době od 22. do 23.11.2011 odcizit různý stavební materiál v hodnotě 3 800 Kč.  Šetří OOP Krnov.
 
Matka neposílala dceru do školy
Další rodič, který neposílal děti do školy a nedbal na jejich školní přípravu a docházku, byl v těchto dnech obviněn z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Za deset měsíců letošního roku jsme řešili 23 těchto případů.
41leté ženě je kladeno za vinu, že v době od září 2010 do června 2011 v Rýmařově nedbala na řádnou výchovu, školní přípravu a docházku své 15leté dcery. Neměla kontrolovat také trávení jejího volného času, záměrně měla krýt absenci dcery a v tomto jednání ji podporovat. Dceřinu absenci měla obviněná omlouvat se zpožděním. Od 20.4.2011 do konce školního roku nebyla dívka ve škole vůbec. Celkem zameškala 573 hodin, nemohla být klasifikována a neukončila ročník. Obviněné hrozí trest odnětí svobody až pět let.
 
Srazila se s jelenem
V 18,50 hodin dne 23.11.2011 mezi obcemi Krnov a Krásné Loučky jela 47letá žena s vozidlem Volvo a z levé strany jí vyběhl do dráhy jelen. Pro krátkou vzdálenost nestihla žena již zareagovat a došlo ke střetu. Zvěř po nehodě z místa odběhla. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 150 tisíc Kč.
                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková P.
24.11.2011
 

vytisknout  e-mailem