Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nálezy munice

Frýdek-Místek – včera vyjížděl na Frýdeckomístecko pyrotechnik hned dvakrát. 

     První případ byl nahlášený hned ráno v obci Dolní Lomná. Při odstraňování pařezu v rámci rekonstrukce mostu si zaměstnanci všimli podezřelého předmětu. Místo ihned zajistila hlídka obvodního oddělení Jablunkov a byli přivoláni odborníci z oboru pyrotechniky. Zde bylo zjištěno, že se jedná o starý obranný granát. Ten nejspíš pochází z období druhé světové války.                                  
     Druhé oznámení bylo jen několik desítek minut poté. Ve Frýdlantu nad Ostravicí, si učitel jedné z místních škol při úklidu všiml staré dřevěné krabice. Při bližším prozkoumání zjistil, že se jedná zřejmě o pyrotechnický materiál. Společně s policisty bylo zjištěno, že se v bedně nacházejí kovové a hliníkové válečky s barevnými pruhy. Vše nasvědčovalo tomu, že jde o staré signální patrony, používané v minulosti při výuce branné výchovy. Na místo byl opět povolán pyrotechnik, který si stejně jako granát z Dolní Lomné i tyto nalezené předměty převzal k odbornému a bezpečnému zničení.

     Doporučujeme všem, aby jako v těchto nebo podobných případech, při nálezu podezřelých předmětů a zejména munice, nebylo s těmito manipulováno, a aby byla na místo přizvána Policie České republiky, která s pomocí odborníků z oboru pyrotechniky nález řádně zajistí a posléze bezpečně zneškodní.


 

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
25. června 2014

vytisknout  e-mailem