Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nemá zboží ani peníze

Bruntál - rizkoval nákup fotoaparátu přes internet, nebezpečné předjíždění, další okradený senior 

 
Nemá ani fotoaparát ani peníze
Internetové obchody a aukce se v poslední době staly velmi oblíbené a prezentují se jako moderní způsoby nakupování. O tom, že nákup přes internet přináší kupujícímu nemalá rizika spojená s tímto způsobem pořizování různého druhu zboží, se přesvědčil i 41letý muž z Rýmařova. Poškozený si přes internetový portál objednal použité zboží. Jednalo se o fotoaparát s příslušenstvím v inzerované ceně 9 tisíc Kč. Dne 25.8.2010 obdržel muž zásilku na dobírku. Po jejím rozbalení poškozený zjistil, že místo objednaného fotoaparátu se v balíčku nachází pouze zmačkaný balící papír a tři staré dětské knihy.
Případ nadále šetří rýmařovští policisté.
 
 
Nebezpečné předjíždění
Ve čtvrtek 26.8.2010 v 11,00 hodin v Bruntále na ulici Staroměstská jel dosud neznámý řidič s nezjištěným osobním vozidlem a při předjíždění před ním jedoucího vozidla ohrozil v protisměru jedoucí osobní vozidlo Opel Astra, které řídila 31letá řidička. Žena na vzniklou situaci reagovala stržením řízení vpravo, mimo komunikaci, kde pravým předním rohem narazila do zděného pilíře u objektu mlékárny. Ke střetu vozidel nedošlo a neznámý řidič z místa nehody následně ujel.
Nehoda si nevyžádala žádné zranění. Požití alkoholu na základě provedené dechové zkoušky bylo u řidičky vyloučeno. Na jejím vozidle vznikla škoda ve výši okolo 30 tisíc Kč. Na pilíři škoda nevznikla.
Následnou kontrolou rovněž policisté na místě zjistili, že řidičce vozidla Opel byla brněnským magistrátem udělena blokace řidičského oprávnění z důvodu dosažení 12 bodů a žena do dnešního dne řidičský průkaz neodevzdala. Policisté na místě průkaz zadrželi a další jízda byla řidičce zakázána. 
 
 
                                                       
Noční jízda s alkoholem
Ve čtvrtek 26.8.2010 okolo 02,00 hodin v Krnově na Hlavním náměstí ve směru od ulice Sv.Ducha byl policejní hlídkou OOP Krnov zastaven a kontrolován 20letý řidič osobního vozidla Škoda Felicia. Následně byla u řidiče na základě provedené zkoušky naměřena hodnota 1,17 promile alkoholu v dechu. Mladému řidiči byl na místě zadržen jeho řidičský průkaz a další jízda zakázána.
 
 
Senior přišel o peníze
V tomto případě se dosud neznámý pachatel zaměřil na majetek 74letého muže z malé obce ležící v lokalitě u města Bruntál. V průběhu doby od 24.8.2010 do 26.8.2010 pachatel bez užití násilí vniknul do bytu seniora a odcizil mu zde ze šatní skříně uloženou finanční hotovost ve výši okolo 46 tisíc Kč.
Tento případ šetří policisté OOP Bruntál. 
 
 
 
   komisař por. Ing. Ivana Křištofová
   pisbr@mvcr.cz
                                  
 

vytisknout  e-mailem