Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Není nad úsměv dětí

MŘP Ostrava 6.8.2010  

Akce v lázních Hýlov, Klimkovice pro handicapované děti ze dne 4. srpna je již za námi, ale dělat radost a prevenci pro děti, je ještě pořád před námi. Prázdniny, které jsou „ve znamení nemocných dětí“ nekončí a proto dne 6. srpna policisté Preventivně informační skupiny Ostrava uskutečnili akci zvanou „Není nad úsměv dětí“. Akce byla určena pro děti z dětského oddělení Městské nemocnice Ostrava – Fifejdy, které byly toho času v nemocnici a musí být pod dohledem lékařů. Akce byla jak vrchní sestrou, tak i mluvčí ostravské nemocnice přijata velice pozitivně, hlavně kvůli „malým pacientům“, kteří musí trávit prázdniny v nemocničním zařízení.

     Na akci měli policisté z preventivně informační skupiny laserovou střelnici, kterou si  vyzkoušely všechny, ať již malé, či velké, děti. Dále jsme pro děti měli připravené soutěže. Ti nejmenší vybarvovali semafor a hledali zloděje. Na větší čekali dopravní testy pro chodce i pro cyklisty, dopravní bludiště. S nadšením byla uvítána poslední nová soutěžní disciplína, kterou vymysleli ostravští policisté pro děti, a to skládání puzzlí s policejním motivem.   

     Děti měly velkou radost, očička jim zářila a po vyplnění testu a zásahu do terče střelnice, byla o to radost ještě větší. Na konci programu jsme pak dětem rozdaly drobné prezentační dárky. 

No, není nad to, když se dítě směje a je šťastné - to je také účelem celé akce.
 

 

 pprap. Mgr. Vladimíra Pietraszová

Preventivně informační skupina Ostrava

vytisknout  e-mailem