Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neoprávněný odběr elektřiny

Novojičínsko - Napojil se na rozvodnou síť domu, a tak si zajistil elektřinu do bytu. 

Z neoprávněného odběru elektrické energie je podezřelý jednapadesátiletý muž z Příbora. Po přerušení dodávky elektrické energie v březnu minulého roku měl neoprávněně odebírat elektrickou energii do svého bytu. Toto bylo zjištěno kontrolou  odběrného místa pracovníky poškozené firmy koncem měsíce února letošního roku. Muž se měl neoprávněně napojit na chodbě k přívodu osvětlení společných prostor v panelovém domě. K takzvanému černému odběru mělo docházet z elektroměru nájemníkům osmi podlaží panelového domu v Příboře v době nejméně od dubna minulého roku do 25. února letošního roku.
Policisté u podezřelého zajistili měděný drát s bužírkou, kterým měl provádět neoprávněný odběr ze společného elektroměru pro osvětlení společných chodbových prostor a výtah. Muž je tak podezřelý z přečinu krádeže, kdy neoprávněně odebral elektrickou energii v částce, která přesáhne pět tisíc korun.
Nutno ovšem dodat, že černý odběr je nejen nezákonný, ale může být i velice nebezpečný. Lidé si často neuvědomují, jakému riziku úrazu elektrickým proudem vystavují nejen sebe, ale i své spoluobčany. Při zásahu elektrickým proudem dochází k velmi vážným poraněním i smrtelným úrazů.

 

Stalo se ...

Návštěva diskotéky se mu prodražila
O peněženku s osobními věcmi přišel mladý muž v noci na 25. února na jedné diskotéce v Bílovci. Peněženku měl mladík v bundě, kterou si odložil přes židli. Zloděj si tak neoprávněně přivlastnil pánskou peněženku, finanční hotovost, doklady, platební kartu a další věci. Způsobena škoda odcizením přesáhla dva tisíce korun. Případ prošetřujeme s podezřením ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vloupání do prodejny potravin v Odrách
Škodu odcizením přes šedesát tisíc korun způsobil během uplynulého víkendu neznámý zloděj v Odrách. V noci na 26. února vnikl pachatel násilím do prodejny potravin, ze které následně odcizil cigarety, kávy, alkohol a další věci. Případ prošetřujeme pro přečin krádeže. Po pachateli krádeže vloupáním a odcizených věcech intenzivně pátráme.


Tiskový servis ze dne 27. února 2012

nprap. Zbyněk Tomšík

vytisknout  e-mailem