Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepodceňujte je!

Ostrava - Neuvěřitelná drzost ostravského zloděje. 

Drzost zlodějů nezná mezí

Jednoznačně nejčastěji páchanou kriminalitou je v Ostravě kriminalita majetková. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil také pětašedesátiletý muž z Klimkovic.

K trestným činům krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku došlo dne 13. 8. 2010 kolem 16.45 hodin na parkovišti jednoho z nákupních středisek v Ostravě Mariánských Horách. Poškozený stál opřený zády a své vozidlo Škoda Octavia Combi. Vozidlo bylo uzavřené, ovšem neuzamčené. V jednu chvíli měl muž pocit, že se jeho vozidlo nepatrně zhouplo. Okamžitě se tedy otočil a spatřil muže snědé pleti, kterak se zvedá od pravých zadních dveří a odchází pryč. Poškozený se tedy ihned vydal za ním. Na pachatele však již čekal jeho komplic ve stříbrné Škodě Octavii, do které muž hbitě nasedl a tašku, kterou z vozidla odcizil, si položil na klín. Poškozený ještě stačil lapku chytit za rameno přes stažené okýnko. Vozidlo se ovšem rozjelo a důsledkem byl pád okradeného muže na zem.
Zloději nakonec způsobili škodu ve vši 4 550 korun. Mimo hotovost odcizili též osobní doklady poškozeného a také platební kartu. Pachatelům hrozí za výše uvedené trestné činy až dvouletý trest odnětí svobody.

I z tohoto případu je jasné, že zloději se nezastaví před ničím. Troufli si dokonce na krádež z vozidla, i když u něj majitel bezprostředně stál. Znovu a opakovaně tedy apelujeme na všechny motoristy, kteří k nákupním centrům přijíždějí svými vozidly. Nikdy nezapomeňte své vozidlo uzamknout! Nenechávejte ve vozidlech viditelně žádné cenné předměty! Uvědomte si, že tito pachatelé jsou bohužel mistry ve svém oboru. Jsou dokonale organizovaní a náležitě sebevědomí a drzí. Nepodceňujte je!!!

vytisknout  e-mailem