Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepozornost se nevyplácí

Na slavnostech přišli o věci, pozor na nedopalky cigaret a další zprávy z Bruntálska 

 
Zvíře vběhlo pod jedoucí vozidlo
Dne 10.8. 2009 okolo 13,55 hodin jel po silnici mezi obcemi Slezské Rudoltice a Bohušov 29letý řidič s vozidlem Renault Clio. Z pravého silničního příkopu mu bezprostředně do jízdní dráhy vyběhlo lesní zvíře-kolouch. Řidič již na vzniklou situaci nestačil zareagovat a došlo ke střetu zvířete s přední částí vozidla. Kolouch na místě uhynul a zůstal zaklíněn v přední masce vozidla.
Následkem nehody vznikla škoda na vozidle ve výši okolo 30 tisíc Kč.
Dechová zkouška na alkohol vykázala negativní výsledek. Ke zranění osob nedošlo.
Usmrcené zvíře si na místě nehody převzal uživatel honitby Bohušov -Ostrá Hora. 
 
 
 
Nepozorností přišli o věci
Hornobenešovští policisté v těchto dnech šetří hned dva případy krádeže   
V rámci slavnosti obce Leskovec nad Moravicí konané dne 8.8.2009 na místním fotbalovém hřišti využil dosud neznámý pachatel nebo pachatelé nepozornosti návštěvníků slavnosti a hned ve dvou případech došlo k odcizení osobních věcí.
První případ se stal okolo 19,15 hodin, kdy neznámý pachatel odnesl 43letému muži tašku, kterou měl odloženou vedle sebe na lavičce. V tašce se nacházely osobní doklady, platební karty, dvě peněženky, finanční hotovost ve výši 200 Kč, doklady k vozidlu a klíče. Celková škoda odcizením věcí přesáhla 1 500 Kč.  
Další případ byl oznámen okolo 22,00 hodin. Zde pachatel odcizil 34leté ženě koženou kabelku, ve které měla uloženou peněženkou s finanční hotovostí 400 Kč, platební kartu a osobní doklady. Kabelku měla žena položenu na stole ve své bezprostřední blízkosti.
Svým jednáním pachatel způsobil ženě celkovou škodu ve výši okolo 1 600 Kč. 
 
 
 
                                                          
Pozor na nedopalky cigaret  
Dne 10.8.2009 okolo 15,20 hodin došlo k požáru na společné chodbě v přízemí dvoupatrového činžovního domu na ulici Mánesova v Krnově. Pravděpodobnou příčinou vzniku bylo odhození nedopalku cigarety nebo odhození zápalky. V daném případě došlo k zahoření starší sedací soupravy a následného roztavení plastových krytů plynoměrů, které se nacházely nad hořící sedačkou, jakož i znehodnocení malby na zdech společných prostor domu. Ke zranění osob nedošlo. Při požáru zasahovala jednotka HZS v Krnově. Celkově vyčíslená škoda vzniklá následkem požáru se pohybuje okolo 24 tisíc. Šetření nabylo na místě zjištěno úmyslného založení.
 
 
vrchní inspektor nprap.Ing. Křištofová Ivana
 
 

vytisknout  e-mailem