Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nestavěl, ničil ….

Orlová - pachatel způsobil větší škodu při vloupání než odcizením majetku 

Vytrhané kabely, vytržené světlo a kamera, zničené posuvné dveře v hodnotě 130 000 korun, to vše „zůstalo“ po pachateli krádeží v rozestavěných domech  v Orlové.

Policisté obvodního oddělení Orlová v těchto dnech objasnili vloupání do tří rozestavěných rodinných domů. Měl se jich dopustit dvaatřicetiletý muž, kterému ve zkráceném přípravné řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže vloupáním.

Koncem prvního březnového týdne měl v noci násilně vniknout nejprve na oplocený pozemek a poté do rozestavěného rodinného domu. Zde ho měly upoutat kabely, a to nejen volně odložené ve svazcích, ale také ty, které již byly rozvedeny ve spárách v podlaze a stěnách. Policistům sdělil, že je vytrhal, nastříhal a v pytlích na kole odvezl z pozemku, aby je mohl opálit a „vytěženou“ měď zpeněžit. Způsobená škoda byla majitelem odhadnuta na téměř 13 000 korun.
Deset dnů nato měl opět rozstříhat oplocení jiného domu ve výstavbě. Na zahradě v plastovém boxu měl nalézt krumpáč, kterým pak vypáčil terasové posuvné dveře. Uvedl, že dům prohledal, ale nic nevzal, prý tam toho moc nebylo. Zato poškozením dveří způsobil škodu ve výši téměř 130 000 korun.
Ještě téže noci měl „navštívit“ další rozestavěný rodinný dům. Vstupu na pozemek nebránilo oplocení. Policistům přiznal, že kameru a osvětlení umístěné na domě odšrouboval a zahodil. Ovšem ve chvíli, kdy po odstranění provizorního zakrytí vchodových dveří vstoupil do objektu, spustil alarm, a tak z místa s prázdnou utekl.

Vyhodnocení všech dostupných indicií, stop, výslechů svědků a v neposlední řadě  místní a osobní znalost dovedla orlovské policisty k výše uvedenému muži. Svou trestnou činnost nepopíral, ke všem třem skutkům se doznal. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
30. 3. 2023

Odkazy do noveho okna

Foto III

Foto III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem