Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasněná série vloupání

Karviná - muž půjde znovu před soud, hrozí mu až tří léta 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 27letému muži z Karviné. Obviněnému kriminalisté prokázali sérii vloupání do bytů, sklepů a garáží v karvinských městských částech Ráj a Nové Město.

Za vinu je mu kladeno, že od začátku měsíce května v některých případech se společníkem, jindy sám, násilně vnikl do třech bytů, dvou garáží a kolovny.

V bytech odcizil různé věci, od televizního ovládače, přes domácí elektroniku, peníze až po nářadí. V garážích vzal kufřík s elektronářadím a v kolovně odcizil jízdní kolo v hodnotě osmi tisíc korun. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála 220 000 Kč.

Krádeží vloupáním se dopustil i přesto, že v roce 2013 byl pravomocným rozsudkem odsouzen pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětím svobody. Z výkonu trestu byl propuštěn v lednu letošního roku.

Před zadržením

Policisté Obvodního oddělení Karviná 7 zanedlouho po prvních vloupáních, po důkladném prověřování, znali jméno podezřelého. Muž se policistům cíleně vyhýbal a ukrýval. Státní zástupce vydal na podezřelého souhlas se zadržením a policisté pátrání ještě více zintenzivněli. Vypátrali ho na jedné ulici v městské části Ráj. Pachatel před nimi začal utkat, po několika minutách běhu ho policisté dohonili a pod hrozbou použití střelné zbraně zadrželi.

Nyní byl na pachatele podán návrh na vazební stíhání, kterému soud vyhověl, a muž byl převezen do vazební věznice. Obvinění obsahuje přečiny krádeže formou spolupachatelství a porušování domovní svobody. Muži v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Mgr. Zlatuše Viačková

skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem