Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění loupežných přepadení

ÚO Bruntál - policisté zjistili pachatele loupežného přepadení prodejny ve Městě Albrechticích.. 

Povedený“ syn
Bruntálští policisté sdělili z přečinů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podezření 36letému muži. Ten se svého protiprávního jednání měl dopustit tím, že v době od 1. do 16.11.2010 ve Světlé Hoře využil nepozornosti své matky a z peněženky jí měl vzít úvěrovou kartu. Ve dvou případech z ní pak vybrat celkem 19 900 Kč, které si měl ponechat a použít pro vlastní potřebu. Následně kartu vrátil. Poškozená vše zjistila, až byla písemně vyrozuměna finančním ústavem o nesplácení úvěru, hrozící žalobě a exekuci. 
 
Loupežná přepadení policisté objasnili
Intenzivní prací a šetřením krnovští kriminalisté ve spolupráci s albrechtickými policisty a také za pomoci cenných informací od občanů města, objasnili loupežné přepadení prodejny se zbraní ve Městě Albrechticích. Pachatele ve věku 27 let z Bruntálu zadrželi krnovští kriminalisté první únorový den. Po předložení důkazů se muž ke své trestné činnosti zcela doznal.
Včera 2.2.2012 zahájil policejní komisař SKPV Krnov jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže.Toho se měl obviněný dopustit tím, že dne 30.12.2011 ve Městě Albrechticích na ulici Tyršova v prodejně požádat prodavačku o prodej cigaret, které když zaplatil, tak měl vytáhnout krátkou střelnou zbraň, kterou namířil na prodavačku a měl požadovat vydání peněz. Vyhrožoval, že střelí a tak poškozená z obavy o zdraví a život mu peníze vydala. Obviněný měl hotovost ve výši 18 tisíc Kč vzít a se stále namířenou zbraní proti ženě odcházel z prodejny ven. 
Jako důvod svého jednání policistům uvedl, že se dostal do tíživé finanční situace a měl osobní problémy. Policistům obviněný vydal i zbraň s náboji, kdy se jedná o plynovou pistoli. V minulosti muž nebyl nikdy pravomocně odsouzen, spolupracoval s policií, a proto je trestní stíhání vedeno na svobodě. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše deseti let.
V tomto období také policisté objasnili i loupež v Bartultovicích, která byla nahlášena o několik dní dříve, než výše uvedená loupež. Intenzivním prošetřováním okolností jsme zjistili, že se tato trestná činnost vůbec nestala.
 
Oslněná řidička sluncem neodhadla boční odstup
Dopravní policisté šetřili dne 2.2.2012 po 10,00 hodině nehodu v Bruntále před křižovatkou ulic U Rybníka a Zeyerova. 62letá řidička vozidla Audi byla při objíždění stojící nákladní soupravy oslněna sluncem neodhadla boční odstup svého vozidla. Došlo ke střetu pravého boku audiny se zadním nárazníkem návěsu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda činí 70 tisíc na osobním vozidle a na návěsu 5 tisíc Kč.
 
Odcizení jedenácti statorů
V Břidličné v seníku v areálu firmy na ulici Rýmařovská v průběhu dvou hodin dne 1.2.2012 demontoval prozatím neznámý pachatel z elektromotorů statory, které byly připevněny ve větracích otvorech. Odcizením jedenácti statorů i s pláštěm motorů vznikla škoda ve výši 55 tisíc Kč.
                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková P.
3.2.2012
 

vytisknout  e-mailem