Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněni z loupeže

Ms kraj: Přepadli zaměstnance po zavírací době, zadrženi na místě 

Dva muži přepadli v neděli po zavírací době zaměstnance prodejny v Hlučíně na Opavsku. Chtěli si odnést peníze a další věci v hodnotě přes 600 000 korun. Na místě je ale při činu zadrželi přivolaní strážníci Městské policie Hlučín. Dvojice si již vyslechla od policistů obvinění z loupeže.
 
V neděli 29. července se po zavírací době (kolem 21. hodiny) objevili v prodejně potravin v Hlučíně dva maskovaní muži. Pod pohrůžkou použití pistole donutili obsluhující personál k vydání finanční hotovosti a dalších věcí, celkově v hodnotě přes 600 000 korun. Vše si dali do tašky a chtěli místo činu opustit. V tom jim ale zabránila přivolaná hlídka strážníků Městské policie Hlučín. Strážníci dvojici zadrželi a předali policistům, kteří dorazili po přijatém oznámení v zápětí.
 
 Policisté územního odboru Opava zadržené pachatele umístili do policejních cel. Vzhledem k výši škody si v ranních hodinách případ převzali kriminalisté krajského ředitelství, kteří na základě zadokumentovaných skutečností obvinili muže ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Pachatelům (21letý muž z Děčínska a 41letý muž z Teplicka) hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let. Podle dosud zjištěných informací se měli nyní již obvinění schovat v prostorách prodejny ještě v době, kdy byla otevřena, a z úkrytu vyšli, až když odešel poslední zákazník… K obviněnému 41letému muži ještě informace, že byl v minulosti odsouzen pro majetkovou trestnou činnost
 
Policisté i nadále na případu intenzivně pracují, pokračují v dalších úkonech trestního řízení.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
31. července 2012

vytisknout  e-mailem