Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opět alkohol za volantem

Šumperk - řidiči jezdili pod vlivem alkoholu a bez "řidičáku" 

Z trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky bylo sděleno podezření 66letému muži z Jindřichova, který byl dne 20.2.2009 ve večerních hodinách kontrolován policisty v Nových Losinách, jako řidič vozu značky Ford. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 1,52 promile alkoholu v dechu. Muž se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve a byl mu zadržen řidičský průkaz.
Ze stejného trestného činu bylo sděleno podezření i 47leté ženě ze Šumperka, kterou dne 22.2.2009, čtvrt hodiny před polednem kontrolovala hlídka Městské policie Šumperk na ulici Kmochova, jako řidičku motorového vozidla značky Renault. Viditelně podnapilou ženu strážníci vyznali ke kontrolní dechové zkoušce, kterou však odmítla. Strážníci na místo přivolali hlídku Policie ČR, obvodního oddělení v Šumperku, kteří ženu opět vyzvali k dechové zkoušce, s čímž souhlasila. Přístroj následně ukázal hodnotu 2,49 promile alkoholu v ženině dechu. Řidička se poté dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření s odběrem krve a byl ji zadržen řidičský průkaz.

 
Z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno podezření 18letému muži z Hoštejna, který byl dne 19.2.2009 kontrolován hlídkou policie ve Štítech. Policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění a Okresním soudem v Šumperku mu byl v roce 2008 rozsudkem vysloven zákaz řízení motorových vozidle na dobu pěti let.
 

vytisknout  e-mailem