Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel na místě nechal plavky

Bruntál - zprávy za prodloužený víkend 

 
Pyžamo i kalhotky se asi hodily
Vloupání do prodejny textilu na ulici Fügnerova v Bruntále šetřili o víkendu policisté. Dosud neznámý pachatel rozbil dne 2.7.2010 výlohu prodejny a odcizil několik kusů pyžam a kalhotek. Svým jednáním způsobil škodu majiteli ve výši přes 6 tisíc Kč.
 
Vylákal automat na cukrovinky
Od května do 4.7.2010 v Petrovicích podvodně vylákal dosud neznámý pachatel od personálu restaurace čtyři prodejní automaty na cukrovinky. Obsluze sdělil, že je jejich majitel a odvezl je. Způsobená škoda činí přes 16 tisíc Kč.  
 
Pachatel na místě nechal plavky
V době od 3. do 4.7.2010 v Krnově u řeky Opavice vysadil dosud neznámý pachatel branku oplocení zahradní chaty a prošel na zahrádku. Zde nalezeným rýčem vypáčil okenici a rozbil okno. Vnikl dovnitř a odcizil motorovou pilu, hudební věž a různé alkoholické nápoje. Pachatel se na zahradě také vykoupal v bazéně a při odchodu zde zanechal plavky a dvě cigarety. Majitelům způsobil škodu ve výši přes 17 500 Kč.
 
Nedala přednost
Policisté šetřili v průběhu prodlouženého víkendu 11 nehod, při kterých se zranilo lehce 10 osob. V jednom případě došlo ke střetu se zvěří. Nejvíce nehod bylo zaznamenáno v sobotu 3.7.2010 a to šest. Škody přesáhly částku 830 tisíc Kč.
            V neděli 4.7.2010 na křižovatce z obce Osoblaha do Vysoké jela 61letá žena s vozidlem Renault. Nedala přednost v jízdě fordu, které řídil 47letý muž. Došlo ke střetu a lehkému zranění jak řidičky, tak jejího o tři roky staršího spolujezdce. Na autech vznikla škoda 180 tisíc Kč.
 
Ptal se na informace a přišel o tašku
Krádež kabelky šetří krnovští policisté. Dne 5.7.2010 si 58letý majitel odložil tašku na pult oddělení informací v obchodním domě na ulici Opavská a toho využil dosud neznámý pachatel, který mu ji v nestřeženém okamžiku odcizil. V ní byl i fotoaparát, peněženka s finanční hotovostí 600 Kč a různé osobní věci. Způsobená škoda činí 6 500 Kč.
 
Brusiči nožů okradli další důvěřivou seniorku
I přes naše neustálá varování, aby zvláště starší lidé nebyli důvěřiví k různým podomním prodejcům, brusičům nožů či nůžek a dalším cizím lidem, kteří jim nabízí různé služby či produkty, tak policisté opět šetřili okradení seniorky, která pustila do bytu dva muže, kteří jí slíbili nabrousit nože. Tato návštěva vyšla draho.
Celá událost začala v pondělí 5.7.2010 v poledne. Dva dosud neznámí pachatelé v Břidličné zazvonili u bytu ženy ve věku kolem 80 let a nabízeli broušení nožů. Seniorka je pozvala dovnitř, kdy jeden z pachatelů šel s poškozenou do obývacího pokoje a druhý na chodbě bytu brousil nože. Po odchodu mužů poškozená zjistila, že jí chybí přes 9 tisíc, které měla uschovány v kuchyni.
 
Kousek se svezl
Neoprávněné užívání vozidla šetří policisté v Krnově. V době od 5. do 6.7.2010 dosud neznámý pachatel na ulici Příční vnikl do vozidla Škoda 105. Vytrhal elektrické vodiče zapalování, které propojil a nastartoval. Pak odjel a auto zanechal na ulici U jatek. Majiteli poškozením způsobil škodu ve výši asi 3 tisíce Kč.
 
Dopravně bezpečnostní akce
V průběhu dnů 28.6. do 4.7.2010 proběhla i na území okresu Bruntál dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v souvislosti s ukončením školního roku a začátkem letních prázdnin.
Této akce se zúčastnilo celkem 138 policistů jak dopravní, tak pořádkové policie, kteří zkontrolovali 1564 vozidel. Policisté zjistili 90 přestupků, kdy z toho ve 46 případech byly uložené pokuty za tyto přestupky zaplaceny na místě,  31 na místě nezaplacené a 13 případů bylo oznámeno správnímu orgánu. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující stav vozidel (16 případů), porušení rychlosti (12 případů), nepoužití bezpečnostních pásů (11 případů) a v devíti případech i požití alkoholu. V jednom případě byla za rychlou jízdu uložena cizinci kauce ve výši 10 tisíc Kč.
 
                                                                      
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem