Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pěstoval konopí

NOVOJIČÍNSKO-doma v pokoji 

Novojičínští kriminalisté vyšetřují dalšího muže, který se dopouštěl trestné činnosti v souvislosti s drogami. Provedené expertizy potvrdily podezření na vysoký obsah účinné látky v zajištěném množství rostlin. Což dovolilo vyšetřovateli přesně kvalifikovat protiprávní jednání.
 
Samotnému zajištění drog i zařízení předcházelo mapování okolí rodinného domu ve Skotnici. Až na základě dalších podpůrných zjištění policisté zasáhli. Při domovní prohlídce zajistili roztříděné sušiny rostlin obsahujících THC, ale také celou pěstírnu a více jak 300 sušených plodnic hub obsahujících halucinogeny, které obsahují lysohlávky. Informace o pěstování a distribuci podezřelého se dostala policistům z okolí. V současné době je rozpracováním a dokumentací celého případu zjištěno více odběratelů navázaných na pěstitele. Zajištěné rostliny byly následně odeslány k expertíze a ta potvrdila poměrně vysoký obsah účinné látky.
Rozsah i doba, po kterou nelegální činnost 29letý obviněný vykonával, je kvalifikována trestním zákoníkem jako zločin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, ale také jako přečin přechovávání omamné a psychotropní látky.  
Samotný obviněný k věci policistům vypovídal celkem otevřeně. Jak sám uvedl, s pěstováním začal už v roce 2011. Specializoval se na vybrané druhy rostlin, a jeho způsob obhospodařování mu zajistil poměrně vysoké hodnoty účinné látky. Svého jednání se dopouštěl zcela vědomě a cíleně, vytvořil si síť odběratelů, kterým vypěstované zboží dodával. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10let. 
 
Tisková zpráva ze dne 2.7.2014
 
por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí /Skupina tisku a prevence/Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem