Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podezřelé úmrtí

Novojičínsko - Pří pádu se smrtelně zranil. 

Novojičínští kriminalisté se  zabývají případem podezřelého úmrtí mladého muže, ke kterému došlo ve středu 24. srpna v době od  01.30 do 05.05  hodin ve Frenštátě pod Radhoštěm. Muž ve věku 27 let byl  nalezen bez známek života s poraněním hlavy v prostoru nákupního střediska na ulici Horní. Mladý muž z Frenštátska pravděpodobně spadl ze zídky ochozu z výšky přibližně 5 metrů na asfaltový povrch chodníku u prodejny papírnictví. Známky cizího zavinění  nebyly na místě činu zjištěny. Lékař jako předběžnou příčinu úmrtí uvedl nitrolební poranění po pádu z výšky. Přesnou příčinu úmrtní a další okolnosti určí až soudní pitva.

O den dříve (úterý 23.8.) v ranních hodinách nalezl strážník  Městské policie Nový Jičín na lavičce  ve Smetanových sadech mrtvého muže. Jednalo se o jednašedesátiletého muže z Nového Jičína, který byl takzvaným  bezdomovcem. Lékařka na místě jako pravděpodobnou příčinu určila náhlou srdeční  smrt. Nebylo zjištěno cizí zavinění či podezřelé okolnosti. Případem se nadále zabývají novojičínští policisté a přesnou příčinu úmrtí určí až zdravotní  pitva.
 
 
Stalo se …
 
 
Zapůjčené věci nevrátil, prodal je další osobě

Z přečinu zpronevěry je podezřelý  22letý mladík z Oder. Podezřelý si v červnu letošního roku půjčil od o 35let staršího muže hliníkový dvoudílný žebřík  délky sedmi metrů v hodnotě šest tisíc korun. V polovině  srpna si od stejného muže půjčil ještě motorovou pojízdnou sekačku  Partner v hodnotě osmi tisíc korun. Vypůjčené věci však do současné doby nevrátil a sekačku s žebříkem měl podle poškozeného prodat cizí osobě. Majiteli  tak došla trpělivost  a věc oznámil oderským policistům.
 
 
Krádež měděných kabelů

Dalším případem krádeže měděných kabelů se v těchto dnech zabývají novojičínští policisté.  Neznámý pachatel se v době od 18. do 23. srpna vloupal do areálu firmy v Hladkých Životicích. Na staveništi trafostanice z cívky zde uložené odcizil celkem 260 metrů měděného kabelu, typu  H07V-K240 zelenožlutý CYA s čistým průměrem mědi 20 milimetrů. Předběžná škoda odcizením přesáhla částku  sto šedesát tisíc korun.
 
 


Tiskový servis ze dne 25. srpna 2011.
 

nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí
 
Preventivně  informační skupina Nový Jičín
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
 
tel.: 974 735 207/8,
mob.: 602 161 739
e-mail:
tisknj@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem