Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodný pronájem bytu

Bruntál - z pokladny vzal 16 tisíc a další zprávy 

Jízda s alkoholem
V 09,35 hodin v úterý 27.7.2010 v Bruntále na ulici Dukelská kontrolovali dopravní policisté 41letého muže, který řídil felícii. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,73 a následně 0,75 promile alkoholu. Zakázali mu další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.
 
Pronajala mu městský byt a slíbila, že mu ho prodá
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili v těchto dnech bruntálští policisté 51leté ženě podezření z trestného činu podvod. Toho se měla dopustit tím, že dne 1.4.2010 v Bruntále podvodně vylákala od 21letého muže finanční hotovost ve výši 50 tisíc Kč. Bez souhlasu bytového družstva sepsala u notářky smlouvu o nájmu městského bytu v Bruntále na ulici Květná, který má žena v užívání a za to převzala od poškozeného odstupné ve výši 50 tisíc Kč. Na základě této smlouvy mu byt předala k užívání a muž se do něj nastěhoval. Také přislíbila, že mu v budoucnu byt prodá a převede na jeho osobu, i když věděla, že se jedná o městský byt a nemůže s ním bez souhlasu bytového družstva nakládat a ani jej pronajímat.
 
Další neřidič jezdil v zákazu a to ještě pod vlivem alkoholu
V úterý 27.7.2010 v Krnově na ulici Jiráskova necelou hodinu po půlnoci zastavili a kontrolovali krnovští policisté 23letého muže, který řídil vozidlo Fiat. Při dechové zkoušce mu naměřili 3,20 a následně 3,29 promile alkoholu. Zakázali další jízdu, řidičský průkaz mu nezdrželi, protože v evidencích zjistili, že mladý muž žádný řidičský průkaz nevlastní a ještě mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do roku 2011. Podnapilého řidiče policisté zajistili a převezli k vystřízlivění na záchytnou stanici do Opavy. Po jeho vystřízlivění mu ještě téhož dne odpoledne sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněného užívání cizí věci. Podezřelý se ke svému protiprávnímu jednání přiznal. Policistům sdělil, že dne 26.7.2010 vypil dvě 11° piva a doma pak vzal matce klíče od vozidla a bez jejího vědomí a svolení s ním jezdil až do policejní kontroly. Matka nedala souhlas k trestnímu stíhání svého syna pro trestný čin neoprávněného užívání cizí věci.
 
Z pokladničky vzal 16 tisíc
Krádež peněz z firmy v Branticích nahlásil v úterý 27.7.2010 policistům 62letý poškozený. Dosud neznámý pachatel vstoupil otevřenými vraty do areálu firmy a dostal se až do otevřené a prázdné kanceláře. Zde nalezeným klíčem otevřel příruční pokladnu a odcizil 16 200 Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem