Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pohřešovaná žena nalezena

K úspěšnému vypátrání značně napomohl policejní psovod se služebním psem Yagem a další zprávy z Bruntálska 

Vypátrání pohřešované seniorky
Včerejší pátrací akce po 72leté ženě byla úspěšná. Pohřešovanou našli policisté včera odpoledne. K úspěšnému vypátrání značně napomohl policejní psovod se služebním psem Yagem. 
 Žena byla pohřešována od nedělního odpoledne , kdy se šla projít na procházku. Na večeři do Domova seniorů v Osoblaze se již nevrátila. V neděli ve večerních hodinách policisté provedli rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojili jak pořádkoví, dopravní policisté, tak z kriminální služby, policejní psovodi a cizinecká policie. Do akce byl povolán i vrtulník policejní letecké služby. Pomáhali i místní obyvatelé a hasiči. Pátrání pokračovalo i včera od brzkých ranních hodin. Policisté měli informaci, že žena byla viděna v blízkosti hraničního přechodu s Polskem a tak se pátrání rozšířilo i o tuto oblast, kde našim policistům pomáhalo 52 polských policistů a 21 polských hasičů. Pohřešovanou ženu nalezli policisté v 15,10 hodin na území Polské republiky v lesním porostu u Trzebiny. Byla v dobrém zdravotním stavu, jen nebyla schopna uvést, kde se konkrétně zdržovala. K nalezení napomohl služební pes Yago, který vypracoval pachovou stopu a následně policisté ženu nalezli.
  
Poškodil výstražné znamení na železničním přejezdu
V době od 12. do 13.9.2009 v Nových Heřmínovech dosud neznámý pachatel rozlámal plastovou reklamní tabuli připevněnou na zábradlí železničního mostu. Dále na železniční trati z Milotic nad Opavou do Vrbna pod Pradědem upálil izolaci vodičů stojánku, které propojil. Došlo k sepnutí světelného a zvukového výstražného znamení železničního přejezdu v Nových Heřmínovech a zařízení neustále signalizovalo průjezd vlakové soupravy. To mu nestačilo a tak odcizil ještě tři železniční hliníkové značky. Dvě z toho pohodil v blízkosti přejezdu. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 14 tisíc Kč a je podezřelý z trestných činů poškozování cizí věci a poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky. Šetří OOP Bruntál.
 
Lekl se srny
V pondělí 14.9.2009 v 5,10 hodin mezi obcemi Bruntál a Mezina jel 28letý řidič s nákladním vozidlem Man a návěsem. Při jízdě se údajně lekl přebíhající srny , které se chtěl vyhnout a najel za krajnici. Zde narazil do stromu. Ke střetu se zvěří nedošlo. Řidič se při nehodě lehce zranil. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 260 tisíc Kč. Na místě byli i bruntálští hasiči, kteří likvidovali uniklé kapaliny.
 
V křižovatce srazil cyklistku
V Krnově na křižovatce ulic Jesenická a Petrovická ve 20,10 hodin dne 14.9.2009   při jízdě odbočoval 21letý řidič fiatu vlevo a přejel za středovou dělící čáru. V levé polovině silnice se střetl s 55letou ženou, která jela v protisměru na jízdním kole a také odbočovala. Došlo k jejímu lehkému zranění. Způsobená škoda činí 3 500 Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou.   
 
Zahradník je bez sekačky
Dosud neznámý pachatel přelezl v době od 11. do 14.9.2009 drátěný plot a vnikl do přístěnku vedle zahradní chatky v Krnově v zahrádkářské kolonii Sad. Odcizil benzínovou sekačku MTD v hodnotě kolem 8 tisíc Kč.
 
Vytloukal klín klínem
Policejní komisař SKPV rozšířil o další skutky trestní stíhání 28letého muže z Bruntálu. Ten je obviněn z trestného činu úvěrový podvod. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v průběhu roku 2006 uzavíral u různých společností smlouvy o půjčkách a úvěrech. Tyto peníze měly pokrýt jeho předchozí dluhy. První půjčku si vzal na začátku června 2006 ve výši 40 tisíc Kč a po osmi splátkách přestal úvěr platit. Další si vzal na konci měsíce června ve výši 16 tisíc a opět ho po několika splátkách nehradil. Peníze použil na splátku dříve uzavřených půjček. Ale nestačily a tak si v září 2006 vzal dalších 25 tisíc a opět splátky nehradil. Celková způsobená škoda činí přes 83 tisíc Kč. Úvěry si bral i přes to, že věděl, že jeho příjmy nepostačují k úhradám splátek. 
 
Odcizené dřevo ještě na místě rozřezal
Krádež smrkového dřeva šetří nyní albrechtičtí policisté. V době od 11. do 14.9.2009 neznámý pachatel odcizil ze skládky dřevní hmoty v obci Holčovice - Spálené 22 metrů kubických smrkového dřeva, které ještě na místě rozřezal. Způsobená škoda činí 13 500 Kč.
 
Posunul si nástup do práce
Z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny byl v těchto dnech obviněn 36letý muž. Toho se měl dopustit tím, že v době od 3. do 8.8. 2009 v Rýmařově změnil datum na dokladu o pracovní neschopnosti, který mu vydal jeho ošetřující lékař a odevzdal ho v práci. Na neschopence měl původně uvedeno datum práce schopen od 3.8.2009 a přepsal si ho na datum 9.8.2009. Padělal tedy veřejnou listinu a byla mu za tyto dny vyplacena nemocenská ve výši 1 596 Kč. Šetří SKPV OHK Bruntál.
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem