Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní akce

Karviná - trestní stíhání může být rozšířeno o další skutky..... 

Policejní akce, Karviná, 20. 6. – 22. 6. 2013


 

Karvinští policisté z Obvodního oddělení Karviná 7 se zaměřili na vloupání do obchodních objektů, zaparkovaných vozidel a sklepů. Mimo jiné se také věnovali i silničnímu provozu, zejména namátkových kontrolám řidičů.

Od čtvrtku do soboty bylo zadrženo celkem 5 pachatelů trestné činnosti, zrealizovat se podařilo 6 případů. Čtyři případy maření výkonu úředního rozhodnutí (zákaz řízení) a v jednom případě požití alkoholu před jízdou. Dále byli zadrženi dva pachatelé, kteří na závodu motokrosu v Petrovicích u Karviné odcizili železné tyče. Formou zkráceného přípravného řízení budou čelit obvinění z přečinu krádeže.


 

Na ulici Rudé Armády byl ke kontrole zastaven řidič (35) osobního vozidla Mazda 626. Nejprve bylo zjištěno, že za volantem nemá co dělat. Okresní soud Frýdek Místek v loňském roce pravomocně rozhodl o zákazu řízení vozidel do září 2014.

Další překvapení se objevilo bezpečnostní prohlídkou muže, policisté našli dva sáčky, tzv. dealeráky s bílou krystalickou látkou o váze 0,8 gramů a digitální váhu.

Podezřelý muž byl převezen na policejní služebnu, kde během svého zadržení pěstí poškodil dveře. Na poškozených dveřích byla vyčíslena předběžná škoda 3 500 Kč.

Muž bude čelit obvinění přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Při kontrole a po výzvě na přítomnost drog v těle, odmítl lékařské vyšetření, v tomto případě bude porušení zákona řešit správní orgán.

Jeho trestní stíhání může být rozšířeno o další skutky. V neděli ráno si podezřelého muže převzali kolegové z Obvodního oddělení Karviná 1. Tady je podezřelý ze spáchání majetkové trestné činnosti.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem