Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní relace z Karvinska

Karvinsko - víkend v ulicích 24.- 26.7.2009 

Ze hřbitova odnesl náhrobní desku
V pátek na místním hřbitově v Havířově-Prostřední Suché neznámý pachatel odcizil náhrobní desku. Mramor o rozměru 102x77 cm je v hodnotě 7 000 Kč.
Zbytečně přišel o své věci
Vozidlo zaparkoval na Kostelní ulici v Bohumíně. Přes poledne, během hodiny, přišel o finanční hotovost, doklady a platební kartu. Neznámý darebák rozbil u vozidla Škoda Felicia okno předních dveří a krádeží poškozenému způsobil škodu ve výši 37 000 Kč.
Neradostný návrat domů
V neděli v  Karviné – Novém Městě neznámý pachatel násilím vnikl na Nedbalové ulici do bytu. Pokoje prohledal a sebou si odnesl peníze, mince a fotoaparát. Poškozená vyčíslila předběžně škodu na 19 300 Kč.
Cigarety, doutníky a žvýkačky vzali za své
V neděli policisté přijali oznámení o vloupání do dvou novinových stánků. Jeden je v obci Dětmarovice, kde pachatel u stánku vykopl vstupní dveře. Nato odcizil doutníky a žvýkačky v celkové hodnotě 7 400 Kč. Druhý novinový stánek je v Petřvaldě na Ostravské ulici. Tady pachatel vypáčil mříž a zámky dveří. Uvnitř odcizil zboží v předběžné hodnotě 1 500 Kč.
Opravy se prodraží
V noci na neděli neznámý pachatel násilím vnikl do zadní chodby domu, kde je uložen stavební materiál. Z domu na Ostravské ulici v Bohumíně odcizil několik balení perlinky, rohové lišty, vodováhu a další. Vše v hodnotě 24 500 Kč.
Opilci za volantem
Během oslav narozenin odcizil klíče do auta Renault Kango, opilý usedl za volant a odjel. Po krátké jízdě skončil v oplocení na Frýdecké ulici v Havířově-Bludovicích. Hodnota na přístroji prezentovala hodnotu 2,48 promile alkoholu v dechu. Devětadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Havárií způsobil škodu ve výši 250 000 Kč.
O pár hodin později v Karviné-Hranicích na ulici Rudé Armády policisté zastavili řidiče vozidla Škoda Felicia. Též 46letý muž byl podroben dechové zkoušce, a hodnota se zastavila na 3,75 promile alkoholu v dechu. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem