Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté čtou „Policejní pohádky“

Karviná - policejní preventista představil pohádky žákům ZŠ Slovenská v Karviné 

Policisté čtou „Policejní pohádky“

     Kolem 80 policejních pohádek policisté z karvinská již předali do mateřinek, základních škol a regionálních knihoven v jednotlivých městech a obcích v okrese. V některých knihovnách, třídách či mateřských školkách se ale policisté zastavili na delší dobu a to jen proto, aby s  dětmi o příbězích hovořili a zdůraznili, co je správné a co naopak nesmí dělat.
     Dnešní den se stal malým vyvrcholením při předávání "Policejních pohádek" dětem. Žáci prvních a druhých tříd ze Základní školy Slovenská v Karviné Hranicích se zapojili do celorepublikové akce, která nesla název, Policisté čtou „Policejní pohádky“. Policista ze skupiny tisku a prevence knihu představil a sdělil dětem, že hlavním hrdinou knížky je policista Honzík, který v příbězích řeší různé případy a také spravedlivý soudce Přemysl. Hodinové posezení s dětmi nebylo jen o čtení, ale i o tom, aby děti měly možnost se do děje některého z příběhu dostat. Součásti tak byla malá ukázka, jak policisté postupuji při krádeži a proč jsou na cestách dopravní policisté. Scénku, která navazuje na jeden z příběhů o setkání dítěte s „tuze divným člověkem, který byl milý“ ztvárnily děti přímo na místě. Skutečně, i pro přítomného policistu, bylo zajímavé poslouchat, jaké výmluvy si děti vymyslely, aby zlého člověka od sebe odehnaly.
     V samotném závěru si děti zahrály na kriminalistického technika, který zajišťuje na místě činu stopy a jednu stopu v podobě vlastního otisku prstu si pak nechaly na památku. 

           

            

 

nprap. Jaroslav Kus, zpráva ze dne 26.3.2015
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem