Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté doprovázeli fanoušky

Průběh opatření severomoravských policistů při doprovodu fanoušků FC Baníku Ostrava  

                         
     Fanoušky FC Baník Ostrava doprovodili policisté i na zpáteční cestě z fotbalového utkání v Mladé Boleslavi a dohlédli tak na klid a bezpečí ostatních cestujících, jakož i na dodržování veřejného pořádku. Hlavní část fanoušků se vracela předpokládaným spojem s přestupem v Hranicích na Moravě, přičemž do Ostravy souprava dorazila s několikaminutovým zpožděním (nezapříčiněným fanoušky) asi hodinku a půl po půlnoci. Cesta proběhla poměrně v klidu. Policisté řešili jen několik přestupků a udělili pokuty, vesměs za porušení zákazu kouření v nekuřáckých prostorách vlaku.
 
por. Bc. Darina Majková
 
-------------------------------------   průběžná zpráva --------------------------
                                                                                               
                                                Fanoušci Baníku odjeli na utkání s týmem FK Mladá Boleslav
 
     Hlavní část fanoušků FC Baník Ostrava odjela vlakem EC 118 Comenius na zápas s FK Mladá Boleslav . Spoj byl posílen o 3 vozy. V Bohumíně nastoupilo okolo 30 příznivců Baníku, ve stanici Ostrava hl. nádraží přistoupilo asi 35   osob a dalších 120 osob následně nastoupilo v železniční stanici Ostrava Svinov. Policisté dohlíželi na veřejný pořádek a klid v prostorách železničních stanic. Před ani v průběhu nastupování nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku.
 Podle informací v předchozím do vlakového spoje EC Perner nastoupili 3 fanoušci.
 
por. Bc. Darina Majková
----------------------------------- původní zpráva -----------------------------
                                                 
Opatření severomoravských policistů v souvislosti s fotbalovým utkáním Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava
     V neděli 22. listopadu od 17 hodin se na mladoboleslavském Městském stadionu utkají týmy FK Mladá Boleslav a FC Baník Ostrava. Jedná se o další ze sledovaný zápas, jelikož obě mužstva zaujímají jedny z předních pozic tabulky. V souvislosti s přesunem fotbalových nadšenců, zejména rizikových skupin, věnuje policie tomuto zápasu zvýšenou pozornost. Severomoravští policisté společně s policisty ze Středočeského kraje chystají opatření. Budou dohlížet na přesun fotbalových fanoušků na utkání v Mladé Boleslavi tak, aby v zájmu ochrany veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku v co největší míře zabránili jejich střetům a výtržnostem. Stejnou pozornost věnují i přesunu fandů po ukončení fotbalového klání.
     Severomoravští policisté z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků budou ve větším rozsahu dohlížet na dodržování veřejného pořádku v prostorách železničních stanic nejen v Ostravě a Bohumíně. Situaci budou monitorovat také ve vybraných vlacích. Předpokládaný odjezd hlavní skupiny fandů Baníku Ostrava je vlakem EC 118 Comenius s pravidelným odjezdem ze železniční stanice Bohumín v 09,50 hodin, Ostravy hlavní nádraží v 10,01 hodin a dále z železniční stanice Ostrava Svinov v 10,10 hodin. Tento vlak bude posílen o dva vozy.
     Monitorován bude i předchozí spoj EC 146 Jan Perner s odjezdem z Bohumína v 07,45 hodin, Ostravy hlavního nádraží v 07,55 hodin a Ostravy Svinova 08,04 hodin.
     Zpět budou policisté doprovázet fanoušky s odjezdem z Mladé Boleslavi ve 20,05 hodin s příjezdem do Ostravy okolo jedné hodiny po půlnoci. Monitorován však bude i předchozí spoj s pravidelným odjezdem z  Mladé Boleslavi v 19,14 hodin s příjezdem do Ostravy okolo 00,45 hodin .
     Ve všech stanicích, kde vlaky zastavují budou zesíleny policejní hlídky. 
    
por. Bc. Darina Majková
 
 
 

vytisknout  e-mailem